Δύο αγώνες της Σιντ Τρούιντεν έχουν μπει στο στόχαστρο της εφημερίδας «Ντε Μόργκεν», καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα ύποπτοι. Συγκεκριμένα, η ολλανδόφωνη εφημερίδα αποκαλύπτει με δημοσίευμά της πως στα ματς Σιντ Τρούιντεν-Λα Λουβιέρ 1-3 που διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου και Σερκλ Μπριζ-Σιντ Τρούιντεν 2-1 που έγινε στις 5 Νοεμβρίου, παίχτηκαν υπέρογκα ποσά.
Αναλυτικά, στο πρώτο ματς παίχθηκαν 600.000 ευρώ και στο δεύτερο 230.000 ευρώ, τη στιγμή που το ποσό που παίζεται συνήθως σε έναν αγώνα βελγικού πρωταθλήματος κυμαίνεται μεταξύ 10.000-25.000 ευρώ. Σε ότι έχει να κάνει μάλιστα με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι πως οι μεγάλοι μπουκ του εξωτερικού είχαν «κλειδώσει» το ματς από τις 10 το πρωί.
Ο πρόεδρος της Σιντ Τρούιντεν, Ρολάντ Ντουσαντελέ, έκανε δηλώσεις σχετικά με το θέμα επισημαίνοντας πως θα διεξαχθεί έρευνα και υπενθυμίζοντας στους παίκτες της ομάδας πως αν παίζουν στοίχημα υπάρχει ειδικός όρος στα συμβόλαιά τους, με τον οποίον ο σύλλογος έχει δικαίωμα να τους λύσει τα συμβόλαια χωρίς καμία υποχρέωση.
Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος