Ο Νικολά Ανελκά ξεκίνησε στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με δύο γκολ. Μια χαρά συγκομιδή για πρεμιέρα, πόσο μάλλον για παιχνίδι εκτός έδρας. Στην αναμέτρηση της Τρίτης για τον ίδιο θεσμό η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Μαρσέιγ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ο Κάρλο Αντσελότι θα εμπιστευτεί εκ νέου στην κορυφή της επίθεσης τον Γάλλο.
Ο Ιταλός τεχνικός των «μπλε» ελπίζει πως ο 31χρονος στράικερ των νταμπλούχων Αγγλίας θα «καρφώσει» και τους συμπατριώτες του μετά την Ζίλινα. Για αυτό θα τον βάλει εκ νέου στην ενδεκάδα της λονδρέζικης ομάδας και μάλιστα στην θέση του σέντερ φορ.
«Δεν νομίζω πως ο Νικολά θα "κωλώσει" ή θα φοβηθεί επειδή ο αγώνας μεταδίδεται από την γαλλική τηλεόραση. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα τα δώσει όλα για την ομάδα μας. Έχει την απαραίτητη ποιότητα και την ταχύτητα για να παίξει στην κορυφή ενώ έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει με άνεση τους παίκτες που θα επιτεθούν από το κέντρο. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ένας φανταστικός επιθετικός. Παίζει χωρίς πρόβλημα σε όλες τις θέσεις της επίθεσης», τόνισε για τον Ανελκά στην συνέντευξη Τύπου ο 51χρονος προπονητής του.
Επιμέλεια: Κώστας Πασχαλίδης