Καμία συνέχεια δε θέλησε να δώσει ο Χριστόφορος Κόλα στο θέμα που φάνηκε να δημιουργείται με τον Νάτσο Σκόκο στο τέλος του αγώνα με τη Ζενίτ (4-2).

Ο 38χρονος τεχνικός απέδωσε στην επιμονή του διαιτητή (και όχι σε δική του απαγόρευση) την απόφαση να γίνει η αλλαγή του Αργεντινού πριν την εκτέλεση του πέναλτι -ωστόσο τόνισε ότι έπρεπε να δώσει το χέρι του στον Μπλάνκο, όταν τον αντικατέστησε.

Αναφερόμενος στο ματς, ο εκτελών χρέη προπονητή στην ΑΕΚ θέλησε να κρατήσει τα θετικά για την ομάδα του -στεκόμενος στη μαχητικότητα της, όταν «στράβωσε» το παιχνίδι.

«Πέρα από το αποτέλεσμα, πέρα από το παιχνίδι, αξίζουν συγχαρητήρια για το σύνολο της Ζενίτ σε προπονητή και παίκτες», ανέφερε αρχικά ο Κόλα και εξήγησε:

«Για το παιχνίδι και την έκβασή του, θα ήθελα να πω -πριν από όλα- συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ήταν δύσκολα παίζοντας 11 εναντίον 11 -και με διαμόρφωση του σκορ πολύ νωρίς εις βάρος μας- και έγινε ακόμα δυσκολότερο με την αποβολή.

Γι’ αυτό θέλω σαν προπονητής και σαν Χριστόφορος, να τους δώσω συγχαρητήρια. Είναι πολύ σημαντικό πως μετά το 2-0 μπόρεσαν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, τα γκολ που δεχθήκαμε και ο τρόπος που τα δεχθήκαμε, βάζει όλους εμάς στο καθήκον να μπορέσουμε βήμα-βήμα, μέρα-μέρα αυτά ακριβώς τα λάθη να τα βελτιώσουμε. Μπροστά μας έχουμε το πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. με την Ξάνθη) κι εκεί πλέον στρέφεται η προσοχή μας, με στόχο φυσικά τη νίκη».

Στη συνέχεια ο Κόλα απάντησε σε ερωτήσεις -με κάποιες από αυτές εύλογα να αφορούν το θέμα με τον Σκόκο:

Για το ποια είδη λαθών είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν, τα ομαδικά ή τα ατομικά: «Προσωπικά, θεωρώ το πρώτο πράγμα πολύ σημαντικό. Αφορά την ομάδα, το αύριο και το μεθαύριο και όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν. Πρέπει να δώσουμε πολύ βάρος στην αγωνιστική πειθαρχία όλων των παικτών. Η άμυνα δεν εξαντλείται μόνο στους αμυντικούς. Συμφωνώ ότι υπάρχουν και ατομικά και τακτικά λάθη και χρειάζεται καλύτερη αγωνιστική νοοτροπία από όλους. Κι αυτό δεν αφορά το σημερινό παιχνίδι. Μπορούν να κάνουν πιο όμορφα πράγματα και πιο αποτελεσματικά. Εκεί ήταν η διαφορά μας με τη Ζενίτ».

Για τον λόγο που έκανε αλλαγή τον Σκόκο, πριν χτυπήσει το πέναλτι: «Δεν ήθελα να συμβεί έτσι. Τον ξεκουράσαμε όμως για τον αγώνα της Κυριακής και όταν ο διαιτητής έχει σηκώσει, δεν παίρνει πίσω την απόφασή του.
Του το ζήτησα παρακαλώντας τρεις φορές, αλλά η απόφασή του ήταν “όχι, έπρεπε να γίνει αλλαγή”. Θεωρώ, ωστόσο, ότι όφειλε να δώσει, φεύγοντας, το χέρι του στον συμπατριώτη του»
.

Για το αν έκανε κάποια αλλαγή, με δεδομένο ότι ο Σπαλέτι την τελευταία στιγμή άλλαξε την ενδεκάδα, αφήνοντας έξω τον Κερζάκοφ: «Καμία. Αυτό είναι το καλό με τη Ζενίτ. Ο κ. Σπαλέτι έχει φτιάξει σύνολο με συγκεκριμένη τακτική νοοτροπία, όπου κάθε παίκτης αποδίδει το ίδιο με αυτόν που λείπει. Όπως σας είπα, το σημαντικότερο στοιχείο της Ζενίτ είναι η ομαδικότητα. Εχει εξαιρετικούς παίκτες και με πολύ καλή νοοτροπία».

Σπαλέτι: «Χαλαρώσαμε…»

Εν μέρει ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του παρουσιάστηκε, από την πλευρά του, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ιταλός τεχνικός στάθηκε στο δυνατό ξεκίνημα της Ζενίτ και στην καλή αγωνιστική συμπεριφορά που είχε -αλλά μόνο μέχρι το 2-0.

«Από την πρώτη στιγμή η ομάδα μας ξεκίνησε με πολύ καλό τρόπο και γενικά κατά τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες έδειξαν το πρόσωπο που πρέπει», ανέφερε ο Σπαλέτι.

Παρόλο, λοιπόν, που τόνισε ότι «σε γενικές γραμμές, είχαμε καλή απόδοση», χαρακτήρισε λάθος τη συμπεριφορά της ομάδας του μετά το δεύτερο γκολ, όταν «θα έπρεπε να παίζουμε πιο χαλαρά, αλλά η ποιότητα μας χειροτέρεψε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαφάνισαν τα εισιτήρια για τη μάχη με τη Λουντογκόρετς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Βγαίνουν σήμερα (5/12) στις 16:00 τα εισιτήρια με Πλζεν - Ξεκινούν από 20 ευρώ

Την Παρασκευή σε κυκλοφορία τα εισιτήρια που πήρε ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς

O «φινετσάτος» Καλάμπρια και η αγκαλιά Μπενίτεθ-Αλαφούζου: H παρακάμερα της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στη Στουρμ

To Football Meets Data «βλέπει» Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ως δεύτερο πιο πιθανό ζευγάρι στα νοκ άουτ του Europa League

«Να πάει στα αποδυτήρια να ζητήσει συγγνώμη»: Χαμός στην Ολλανδία μετά τις χειρονομίες του Έντβαρντσεν στον Στίλερ

Πιθανό το ενδεχόμενο για ένα… ολόκληρο ΟΑΚΑ στο Παναθηναϊκός – Ρόμα

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός νίκησε με τον… τρόπο του Μπενίτεθ, υπερτίμιος ο Σβιντέρσκι»

Δεσύλλας: «Το πήγε εκεί που ήθελε ο Μπενίτεθ, έκανε την δουλειά… σβηστά ο Παναθηναϊκός»

Μπακασέτας: «Έχουμε πολλα περιθώρια βελτίωσης, δεν είναι μάγος ο Μπενίτεθ»

TAGS: A.E.K.