Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού, πρώτη ημέρα της δίκης των απαγωγέων του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στις 12 Ιανουαρίου, στο Καβούρι. Στο εδώλιο βρίσκονται συνολικά 20 άτομα. «Εγκέφαλος» της υπόθεσης φέρεται ο Παναγιώτης Βλαστός, μέσα από τις φυλακές των Τρικάλων.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού -εκεί όπου διεξήχθησαν οι δίκες για τις υποθέσεις της τρομοκρατίας, στεγάζεται το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στο εδώλιο αντιμέτωποι με σωρεία κακουργημάτων, κάθονται εκτός από τον Παναγιώτη Βλαστό, οι: Γιάννης Σκαφτούρος, Απόστολος Πετράκης, Εμμανουήλ Σκαρλάτος, Αριστομένης Κλεφτογιάννης, Γιώργος Κατσαγάννης, Γιώργος Τρομπούκης, Γιάννης Θεοδωράκης, Χαράλαμπος Μουστάκας, Ιωάννης Χήρας, Βασίλης Στεφανάκος, Ιωάννης Θώδης, Κωνσταντίνος Ανδρέου, Μπόμπαν Ριστέβσκι, Πολυτίμη Γεωργά, Ελισσάβετ Πούλιου, Ιωάννης Καλογερίδης, Εμμανουήλ και Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και Παναγιώτης Σοϊλέδης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι «20» αφορούν μεταξύ άλλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.
Από τους είκοσι κατηγορούμενους, οι 13 βρίσκονται στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Στο επίκεντρο της διαμάχης κατά την ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να βρεθεί το θέμα του αποδεικτικού υλικού. Πρόκειται για τα περιβόητα CD με τους μαγνητοφωνημένους διαλόγους των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης.

Η ομηρία του Περικλή Παναγόπουλου κράτησε 8 ημέρες, αφού προηγουμένως οι δράστες εισέπραξαν από τη σύζυγο Αικατερίνη Ναυπλιώτη και τα παιδιά του εφοπλιστή, Ειρήνη Παναγοπούλου και Αλέξανδρο Παναγόπουλο, λύτρα ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Καταλυτικό ρόλο στην απελευθέρωση του Π. Παναγόπουλου έπαιξαν οι διαπραγματεύσεις της συζύγου του Κατερίνας, με τους απαγωγείς.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: ΔΟΛ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube