Τη φανέλα της Εθνικής ποδοσφαίρου τη φόρεσε αρκετές φορές, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ξανά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άγγελος Χαριστέας δεν θα ντυθεί πάλι με το… εθνόσημο, κάτι που έχει εκμυστηρευθεί και στο περιβάλλον του. Άλλωστε η προθεση του παίκτη είναι η αποχώρησή του να γίνει με χαμηλούς τόνους και φυσιολογικό τρόπο.
Ο Άγγελος Χαριστέας θεωρεί ότι ο «κύκλος» του στην Εθνική ομάδα έχει «κλείσει», κάτι που αποφάσισε κατόπιν μεγάλης σκέψης.
Η απόφαση αυτή του διεθνούς επιθετικού είναι ανεξάρτητη από το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί στους τελευταίους αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου από τον Σάντος. Μάλιστα, κάτι τέτοιο φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο παίκτης της Αρλ στον “Αθλητικό Metropolis”.
«Από εμένα εξαρτάται το πότε θα επιστρέψω», τόνιζε.
Το τελευταίο παιχνίδι του Άγγελου Χαριστέα με την Εθνική, ήταν αυτό που έδωσε με την Νότια Κορέα στις 12 Ιουνίου, το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Διάψευση για επικοινωνία με Φύσσα
Δήλωση με την οποία διαψεύδει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τάκη Φύσσα για να του μεταφέρει την πρόθεσή του να σταματήσει να αγωνίζεται από την Εθνική ομάδα έκανε ο Άγγελος Χαριστέας.
«Εχω αποδείξει ως αθλητής και ως άνθρωπος ότι δεν επιθυμώ να δημιουργώ προβλήματα. Ιδιαίτερα στην Εθνική Ομάδα και μάλιστα πριν από δύο κρίσιμους αγώνες της. Ουδέποτε μετέφερα στον κ. Φύσσα την πρόθεσή μου να σταματήσω από την Εθνική Ομάδα και σας παραπέμπω σε δηλώσεις που έκανα εντός της ημέρας σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο», αναφέρει σε αυτή.
Ο διεθνής επιθετικός στην δήλωση αυτή δεν αναφέρεται στην πρόθεση του να σταματήσει να φορά το εθνόσημα.
Ο ίδιος δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην Εθνική και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες της για τα προκριματικά του Euro 2012 και παράλληλα, θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν, ταράζοντας… τα νερά της ομάδας.