Ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Πάουλο Σόουζα είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ύστερα από την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Για την ΑΕΚ δεν έχει χαθεί ακόμη το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στη «SportDay», ενώ από την πλευρά του ο Πορτογάλος θέλει να ενημερωθεί για το πλάνο του Σταύρο Αδαμίδη. Στη λίστα του προέδρου της «Ένωσης» υπάρχουν, επίσης, τα ονόματα του Μισέλ Εστεβάν, του Αλέν Περέν και του Πολ Λε Γκουέν.

Χθες το απόγευμα ο κ. Αδαμίδης αναχώρησε για το Λονδίνο, όπου από σήμερα θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις με τους υποψήφιους προπονητές να αναλάβουν τα «ηνία» της ομάδας. Ο 36χρονος δικηγόρος θα συναντήσει σίγουρα τον Χιμένεθ, τον Σόουζα και δεν αποκλείεται έναν ή δύο ακόμα που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Στον «Δικέφαλο» ασχολήθηκαν με την περίπτωση του Εστεβάν (κατάφερε να ανεβάσει την Αρλ στο Σαμπιονά), ενώ έχουν προταθεί στην ΑΕΚ δύο ακόμα Γάλλοι προπονητές που κίνησαν το ενδιαφέρον της διοίκησης.

Χιμένεθ: «Δεν είναι μόνο το οικονομικό»

«Φτιαγμένος» με την πρόκληση της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». Ο Ισπανός τεχνικός έχει παρακολουθήσει πέντε αγώνες της «Ένωσης», αφού θέλει να είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση της ομάδας. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, δεν αποτελεί πρόβλημα για εκείνον το μπάτζετ του συλλόγου.

«Ο μάνατζέρ μου διαπραγματεύεται με την ΑΕΚ και δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες. Του έχω μεταφέρει τις συνθήκες που επιθυμώ, όχι μόνο οικονομικές, αλλά και αγωνιστικές», τόνισε ο 46χρονος προπονητής και ερωτηθείς αν έχει δει παιχνίδια της ΑΕΚ, απάντησε:

«Είμαι ανήσυχο πνεύμα. Οποτε προκύπτει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα, όπως τώρα με την ΑΕΚ, την Αλμερία, τη Λα Κορούνια ή τη Σαραγόσα, αμέσως ενεργοποιούμαι και κοιτάζω παιχνίδια. Εχω, λοιπόν, παρακολουθήσει την ΑΕΚ και είδα ότι με τον προηγούμενο προπονητή έπαιζε 4-2-3-1. Είδα κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο προς το παρόν. Αν δεν είχε φύγει ο προπονητής της, δεν θα έλεγα ούτε αυτά που είπα, διότι θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς αυτόν».

Από την πλευρά του, ο ατζέντης του, Αλβαρο Τόρες, αναφέρθηκε στο θέμα του μπάτζετ: «Του αρέσει πολύ να δουλεύει με νέους παίκτες. Στη Σεβίλλη ανέβασε 15 τέτοιους, ξέρει πώς να παίρνει το 100% από τους νεαρούς. Δεν είναι πρόβλημα τα χρήματα. Αυτή την εποχή άλλωστε ελάχιστες ομάδες δίνουν χρήματα για μεταγραφές».

«Θέλει να έρθει στην ΑΕΚ ο Σόουζα»!

Θετικός στο ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ είναι ο Πάουλο Σόουζα, όπως δήλωσε ο Ζοσέ Μαρίνιο στην εφημερίδα «SportDay». Ωστόσο, ο ατζέντης του Πορτογάλου τεχνικού ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του ζητεί σχέδιο που θα εγγυάται επιτυχίες και διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση».

«Δεν ξέρω αν θα γίνει η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΕΚ αύριο (σ.σ.: σήμερα) ή μεθαύριο (σ.σ.: αύριο), διότι αυτή τη στιγμή ο Πάουλο βρίσκεται στη διαδικασία της λύσης του συμβολαίου του με τη Λέστερ (σ.σ.: «παζαρεύεται» η αποζημίωση). Για να γίνει το ραντεβού, θα πρέπει να μπορεί και ο Πάουλο, και θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψει με τη Λέστερ», ανέφερε ο κ. Μαρίνιο.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του 40χρονου τεχνικού τόνισε: «Είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ θέλει πολύ τον Πάουλο και ότι ο Πάουλο θέλει πολύ να έρθει στην ΑΕΚ, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Σας είχα πει και τις προηγούμενες μέρες ότι το πρόβλημα ήταν το συμβόλαιό του με τη Λέστερ, όχι η επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, θα φανεί στη συνάντηση αν θα επιτευχθεί συμφωνία. Θέλει πρώτα να ακούσει τι πλάνο έχει ο πρόεδρος».

Ερωτηθείς τι σημαίνει «ενδιαφέρον πλάνο» για τον Σόουζα, απάντησε: «Δεν είναι σωστό να μιλάω γι' αυτά πριν από το ραντεβού. Σίγουρα, όμως, μιλάμε για ένα σχέδιο που θα εγγυάται επιτυχίες. Και επιτυχία για την ΑΕΚ είναι να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Πάουλο θέλει να εξασφαλίσει ότι θα εργαστεί με τις κατάλληλες συνθήκες, είτε μιλάμε για το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο, το ρόστερ. Το θεμελιώδες γι' αυτόν είναι να υπάρχει σταθερότητα διοικητική και μέσα στην ομάδα, στο δυναμικό της ομάδας. Είναι απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσει να δουλέψει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.