Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε η Μίλαν, ύστερα από τη νίκη της με σκορ 1-0 επί της Πάρμα, για την έκτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αντρέα Πίρλο στο 25’, με εξαιρετικό σουτ από τα 40 μέτρα, ενώ την επανεμφάνισή του έκανε ο Πάτο. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκτός αποστολής.
Με τους τρεις βαθμούς αυτούς, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έφτασε τους 11, ξεπερνώντας κατά έναν Ίντερ και Λάτσιο, οι οποίες ωστόσο έχουν από έναν αγώνα λιγότερο. Από την άλλη πλευρά η Πάρμα παρέμεινε στους πέντε, αγνοώντας τη νίκη για πέμπτη σερί αγωνιστική.
ΠΑΡΜΑ (Πασκουάλε Μαρίνο): Μιράντε, Αντονέλι, Λουκαρέλι, Πάκι, Ζακάρντο, Γκόμπι, Μορόνε (51’ Τζεμαϊλί), Μαρκές, Καντρέβα (46’ Βαλιάνι), Άντζελο (66’ Μποζίνοφ), Κρέσπο
ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ζαμπρότα, Νέστα, Σίλβα, Αντονίνι (71’ Αμπατέ), Πίρλο, Γκατούζο (77’ Μπόατενγκ), Ζέεντορφ, Ρομπίνιο (72’ Πάτο), Ροναλντίνιο, Ιμπραΐμοβιτς
Δείτε το γκολ του Αντρέα Πίρλο:
Κυριακή, 3/10 (16:00)
Λέτσε-Κατάνια (13:30)
Η Λέτσε έχοντας καταλάβει πως αν και νωρίς τα περιθώρια στενεύουν θέλει τη νίκη κόντρα στην Κατάνια για να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη. Την προηγούμενη αγωνιστική απέσπασε ένα 2-2 από την Παλέρμο εκτός έδρας και πλέον θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Σε καλύτερη μοίρα είναι η Κατάνια, η οποία μετά το 1-1 με την Μπολόνια θέλει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί στην πρώτη οκτάδα.
Μπολόνια-Σαμπντόρια
Μπολόνια και Σαμπντόρια είναι στην ίδια θέση και το μόνο που τους χωρίσει είναι η διαφορά στα γκολ. Οι γηπεδούχοι την περασμένη αγωνιστική ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Κατάνια, ενώ από την άλλη η Σαμπντόρια «κόλλησε» στο μηδέν κόντρα στην τελευταία Ουντινέζε. Παράλληλα προέρχεται και από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Κιέβο-Κάλιαρι
Η φορμαρισμένη και τρίτη στη βαθμολογία Κιέβο υποδέχεται την Κάλιαρι θέλοντας να αφήσει πίσω της την ήττα από την Λάτσιο. Από την άλλη πλευρά η Κάλιαρι βρίσκεται στην 11η θέση και την περασμένη αγωνιστική γνώρισε την ήττα από την Γιουβέντους με το ευρύ 4-2.
Φιορεντίνα-Παλέρμο
Η Φιορεντίνα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και το παιχνίδι με την Παλέρμο είναι κάτι σαν βάλσαμο για να επουλώσει τις πληγές της. Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής με σκορ 2-0 επί της Πάρμα έχει ανοίξει την όρεξη στους «βιόλα». Από την άλλη πλευρά η Παλέρμο ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Λέτσε και πηγαίνει στο «Αρτέμιο Φράνκι» με σκοπό να κάνει ζημιές.
Τζένοα-Μπάρι
Η ήττα με σκορ 1-0 από την Μίλαν ανήκει στο παρελθόν για την Τζένοα, η οποία κόντρα στην Μπάρι ψάχνει το τρίποντο που θα την ανεβάσει στην βαθμολογία και αυτομάτως θα την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη πλευρά η Μπάρι επικράτησε της Μπρέσια 2-1 και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.
Λάτσιο-Μπρέσια
Η πρώτη της βαθμολογίας Λάτσιο, διανύει μια πολύ καλή περίοδο. Έτσι μετά τη νίκη επί της Κιέβο και μάλιστα εκτός έδρας θέλει το τρίποντο και κόντρα στην Μπρέσια και στη συνέχεια το ενδιαφέρον θα μετακομίσει στο Τορίνο, εκεί όπου θα περιμένει ένα στραβοπάτημα της Ίντερ, κόντρα στην Γιουβέντους. Από την άλλη η Μπρέσια παραμένει πολύ επικίνδυνη, ενώ προέρχεται από την ήττα με σκορ 2-1 από την Μπάρι.
Νάπολι-Ρόμα
Η φορμαρισμένη Νάπολι υποδέχεται την Ρόμα, η οποία μετά από τη νίκη επί της Ίντερ, έδιωξε τα σύννεφα που είχαν απλωθεί πάνω από τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Από την άλλη οι Ναπολιτάνοι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησαν 4-1 της Τσεζένα, εκτός έδρας.
Ίντερ-Γιουβέντους (21:45)
Για το τέλος υπάρχει το καλύτερο… Ίντερ και Γιουβέντους κοντράρονται στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Μετά από μια κουραστική εβδομάδα που περιείχε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ίντερ ψάχνει τους τρεις πόντους που θα την κρατήσουν στην κορυφή. Ο Σάμουελ Ετό είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτες και προέρχεται από το χατ τρικ επί του Άγιαξ. Από την άλλη η Γιουβέντους δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της σιγά, σιγά και μετά από την «τεσσάρα» επί της Κάλιαρι θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και από το Μιλάνο.
Σάββατο, 2/10
Ουντινέζε-Τσεζένα 1-0
(90+3’ Μπετάνια)
Πάρμα-Μίλαν 0-1
(25’ Πίρλο)
Κυριακή, 3/10 (16:00)
Λέτσε-Κατάνια (13:30)
Μπολόνια-Σαμπντόρια
Κιέβό-Κάλιαρι
Φιορεντίνα-Παλέρμο
Τζένοα-Μπάρι
Λάτσιο-Μπρέσια
Νάπολι-Ρόμα
Ίντερ-Γιουβέντους (21:45)
Η επόμενη αγωνιστική (7η):
Κυριακή 17/10
Σαμπντόρια - Φιορεντίνα (16:00)
Ρόμα - Τζένοα
Παλέρμο - Μπολόνια
Μίλαν – Κιέβο
Γιουβέντους – Λέτσε
Τσεζένα – Πάρμα
Κατάνια – Νάπολι
Κάλιαρι – Ίντερ
Μπρέσια – Ουντινέζε
Μπάρι – Λάτσιο
Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου