Για μεγάλο διάστημα οι ανανεώσεις συμβολαίων πρωτοκλασάτων παικτών αποτέλεσε το πιο «καυτό» θέμα στην ΑΕΚ. Οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και εν αναμονή της άφιξης του Μανόλο Χιμένεθ, αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στις 15:05 φτάνει στην Ελλάδα ο Ισπανός τεχνικός. «Παγώνει» το θέμα του Σκόκο, όπως έγινε και με τον Μπλάνκο. Αρχές μεθεπόμενης εβδομάδας το κρίσιμο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ.

Ενώ ο Ράφικ Τζεμπούρ αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, δεν φαίνεται να υπάρχει αισιοδοξία και για τις περιπτώσεις των Σκόκο και Μπλάνκο. Η διαφορά στο οικονομικό με τον «υδραυλικό» βρίσκεται στις 220.000 ευρώ και δεν υπάρχει διάθεση από καμία από τις δύο πλευρές ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή», τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να παίξει βέβαια και η γνώμη που θα σχηματίσει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Περιμένοντας το πόρισμα

Έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που ξεκίνησε το καλοκαίρι και οι ορκωτοί λογιστές που ανέλαβαν να ελέγξουν όλες τις τελευταίες χρήσεις θα παραδώσουν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας το πόρισμα στα μέλη της διοίκησης. Όπως αναφέρει η «SportDay», μέσω του Δημήτρη Καψή είχε διατυπωθεί από τα μέλη της διοίκησης στις 2 Αυγούστου το εξής: «Ο έλεγχος θα δείχνει με ακρίβεια τι λεφτά έχουν μπει στην ΑΕΚ, αν δαπανήθηκαν με χρηστό τρόπο και πού ακριβώς δαπανήθηκαν». Με βάση αυτό το αποτέλεσμα, πρόθεση της διοίκησης και των μετόχων είναι, εφόσον διαπιστωθούν οικονομικές ατασθαλίες, να αναζητηθούν ευθύνες από εκείνους που τις διέπραξαν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube