Στον… βυθό του βαθμολογικού πίνακα άφησε ο Εργοτέλης τον Πανιώνιο, επικρατώντας 1-0 στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Μίκαελ Στόρε πίεσε, πραγματοποίησε πολλές ευκαιρίες, αλλά τα «θαλάσσωνε» στην τελική προσπάθεια. Οι Κρητικοί, οι οποίοι πήραν την πρώτη τους νίκη στην «πλατεία», χτύπησαν στο 40’, με τον Λεάλ να αποδεικνύει στους επιθετικούς των «κυανέρυθρων» ότι για να στείλεις την μπάλα στο πλεχτό… «δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο»!

Η Κρητική ομάδα έδειξε χαρακτήρα, στάθηκε στο ύψος της παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Πανιώνιο και πήρε ένα πολύτιμο «διπλό», το δεύτερο της στη φετινή «κούρσα» του πρωταθλήματος.

Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Κιντής, αποχώρησαν περίπου στο 80’ της αναμέτρησης και αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς του Πανιωνίου.





Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, όμως αυτό δεν επηρέασε το ρυθμό του παιχνιδιού. Μετά τα πρώτα τέσσερα αναγνωριστικά λεπτά, τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Εργοτέλης λύθηκαν και παρουσίασαν διάθεση για ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 4’ όταν ο Μπάλαμπαν βρέθηκε απέναντι από τον Δασκαλάκη, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Εργοτέλης έψαχνε τρόπο να απαντήσει και το κατάφερε με σουτ του Λεάλ στο 6’.

Η ομάδα του Στόρε πίεσε, έφτανε με σχετική ευκολία στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά από’ κει και πέρα «θόλωνε». Από την άλλη, ο Εργοτέλης έδειχνε ότι από τις αντεπιθέσεις είναι ικανός να κάνει τη ζημιά. Έτσι κι έγινε…

Στο 40’, κι ενώ η ροή του αγώνα έδειχνε ότι οι γηπεδούχοι καλώς η κακώς θα έβρισκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ, ήρθε ο Λεάλ κι ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο επιθετικός της κρητικής ομάδας αντέδρασε ψύχραιμα, έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο και πάγωσε τη Νέα Σμύρνη.

Το γκολ ήρθε σε ένα άσχημο χρονικό σημείο για τους γηπεδούχους, κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα έμπαιναν με κομμένα τα πόδια, αυτοί παρουσιάστηκαν και πάλι ορεξάτοι, έτοιμοι να δώσουν τις απαντήσεις τους.

Αυτό όμως δεν ήταν εύκολο. Απέναντί τους είχαν τη συμπαγή άμυνα του Εργοτέλη, που είχε τον τρόπο να ανακόψει κάθε επιθετική έμπνευσή τους. Και σαν μην έφτανε αυτό, όποτε δινόταν η ευκαιρία στους Κρητικούς να αντεπιτεθούν, το έκαναν και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την εστία του Μάχο. Τελικώς, το σκορ έμεινε ως είχε και, παρά τις προσπάθειες που έκανε ο Στόρε με τις αλλαγές του να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα από τους Κρητικούς για πρώτη φορά μέσα στην έδρα του.

Το φιλμ του αγώνα



Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Φουνγκβάγιο (80' Γουνδουλάκης), Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν (64' Σαλαλί), Βάρο, Κουμορτζί, Σιόβας, Κούρντι (46' Πούπο), Βαζ τε

Στον πάγκο: Μπέλιτς, Όμο, Χίκα, Τσότσαλιτς, Σάλαλι,

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ολίσε, Ρομάνο (93' Καρέλης), Φραγκουλάκης, Βίσιο, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ (82' Ορφανός), Μπέτο (92' Σαρρής)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Βερπακόφσκις, Σαρρής, Αλεξόπουλος, Σιάκκας, Καρέλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Αργυρός (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»