Την 3η συνεχόμενη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Μακεδονικός, ο οποίος επικράτησε 83-76 της Ολύμπια Λάρισας στο κλειστό της Κοζάνης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης από τους Θεσσαλούς και πήραν μια δίκαιη νίκη, με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Καραποστόλου που σημείωσε 22 πόντους.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παρκέ και από την αρχή φάνηκε πως ο αγώνας θα εξελισσόταν σε ντέρμπι. Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, η Ολύμπια ήταν ανώτερη και είχε την κυριαρχία στα ριμπάουντ και όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Στις αρχές του τελευταίου δεκάλεπτου, η απουσία του Στιούαρτ, που κάθησε στον πάγκο με 4 φάουλ, επέτρεψε στην ομάδα της Κοζάνης να κάνει ένα σερί 19-6 και να προηγηθεί με διαφορά 16 πόντων (77-61). Με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Καραποστόλου, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους με φοβερή ευστοχία έξω από τα 6.25, οι φιναλίστ του ULEB CUP κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτο να αυξήσουν τη διαφορά. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση αλλά ήταν πλέον αργά.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 36-35, 58-55, 83-76.

Οι σκόρερ:

Μακεδονικός: Μπρέισι 15 (3), Κέλι 8, Χαραλαμπίδης 12 (1), Καράμπουλας 7, Μπράουν 16, Καραποστόλου 22 (6), Πέτρουλας 3 (1).

Ολύμπια Λάρισας: Μέισον 8, Νικολαΐδης 7 (1), Λάππας 4, Αποστολίδης 7, Κακλαμάνος 17 (4), Ραντόγεβιτς 9, Στιούαρτ 24 (2).

Επιμέλεια: Πένυ Ροντογιάννη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Διαχειρίστηκε τη μαχητική Δόξα και τις απουσίες των Όσμαν-Καλάθη για το 2Χ2 ο ΠΑΟΚ

Σούπερ ανατροπή στο Μαρούσι και «σεφτές» για τη Μύκονο στη Stoiximan GBL!

Αφοπλιστικός Ξανθόπουλος: «Ο Ηρακλής άξιζε τη νίκη παραπάνω από εμάς - Κλέψαμε το παιχνίδι»

Η επιστροφή από το -17 και το τρίποντο του Παπαδάκη: Τα highlights της αναμέτρησης Περιστέρι - Ηρακλής

Το τρίποντο-μαχαιριά του Παπαδάκη που χάρισε τη νίκη στο Περιστέρι

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Nick Galis Hall για το ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ!

Επτάψυχο Περιστέρι, γύρισε από το -17, έστειλε το ματς στην παράταση και τιμώρησε τον Ηρακλή για το 2X2 στο πρωτάθλημα!

Η επική αντίδραση του Τρινκιέρι σε συνομιλία του με τον διαιτητή

Εντυπωσιακός Λεκιού: Έκοψε και κάρφωσε εμφατικά στο καλάθι του Περιστερίου

Παναθηναϊκός: Επιστρέφει για το ματς με τον Προμηθέα ο Χουάντσο - Ξεκούραση για Γιαμπουσέλε και Λεσόρ