Στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα, αλλά ψύχραιμος για την επόμενη μέρα εμφανίστηκε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-1) ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού απέδωσε σε μεμονωμένα λάθη την ήττα και εξέφρασε την άποψη πως η ομάδα του απέδειξε την ανωτερότητά της, στο διάστημα που έπαιζε χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα.

«Δεν νομίζω ότι η ομάδα θα έχει μεγάλες επιπτώσεις από το αποτέλεσμα. Χάσαμε ένα ντέρμπι, αλλά παραμένουμε πρώτοι. Η πραγματικότητα φάνηκε στη διάρκεια που παίζαμε έντεκα με έντεκα. Εκεί αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε την ήττα -και να καταλαβαίνουμε ότι κάποια πράγματα τα κάνουμε καλά και κάποια όχι», είπε ο Ισπανός και εξήγησε:

«Μπήκαμε το ίδιο καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, όμως, χάσαμε την ισορροπία μας. Μετά ήρθε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ, που μας αποδιοργάνωσε και μετά την αποβολή του Παπαδόπουλου ήμασταν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις. Μέχρι το πρώτο γκολ, όμως, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι».

Ερωτώμενος για την αλλαγή του Μιραλάς, ο Βαλβέρδε τόνισε πως τη ζήτησε ο ίδιος ο παίκτης, λόγω κούρασης, ενώ στην ερώτηση αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει άλλο σύστημα ήταν σαφής:

«Θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αλλαγή συστήματος, μόνο όταν διαπιστώσουμε πως δεν είμαστε καλοί. Μέχρι σήμερα παίζαμε απλό ποδόσφαιρο και αυτό ήρθαμε να κάνουμε κι εδώ. Απλά, αυτό που μας κόστισε σήμερα ήταν κάποια λάθη».

Αφού απέφυγε, δε, να σχολιάσει τις αποφάσεις του διαιτητή, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε και κατά πόσο η απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ευνοεί τον Ολυμπιακό στην κούρσα του πρωταθλήματος:

«Αλήθεια είναι πως όταν δεν έχεις ευρωπαϊκά παιχνίδια μεσοβδόμαδα, συγκεντρώνεσαι καλύτερα στο παιχνίδι κι έχεις πιο πολλούς ετοιμοπόλεμους παίκτες. Είναι αλήθεια, όμως, πως με τα παιχνίδια μεσοβδόμαδα αποκτάς και πιο εύκολα ρυθμό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ταρέμι: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι θύμα πολέμου - Είναι αθώα, αξίζουν την ειρήνη»

Πρόστιμο 18.000€ στην ΑΕΚ για το ματς στο Πανθεσσαλικό - Ποινές και σε ΠΑΟΚ, Κηφισιά

Κετσετζόγλου: «Ξαφνικά ανακαλύφθηκε ένα πέναλτι - Ανησυχητικό αυτό που είδαμε στη Νεάπολη ενόψει της συνέχειας»

Η… καλημέρα του Παναθηναϊκού με την «παράσταση» της Λεωφόρου!

Σταματέλος: «Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ ο Μπρούνο για ΠΑΟΚ - Ερωτηματικό ο Ποντένσε, αρχηγική η παρουσία του Ρέτσου»

Δεσύλλας: «Επιβεβαιώνει την πρόοδο και αρχίζει να… δένει ο Παναθηναϊκός - Το πιο γεμάτο του ματς με Μπενίτεθ»

Τσορμπατζόγλου: «Προκαλεί μια ανησυχία η εικόνα του ΠΑΟΚ - Το δεύτερο πέναλτι είναι ο ορισμός του απρόσεκτου»

Τι συμβαίνει σε τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού-ΑΕΚ: Ποια ομάδα βγαίνει πρώτη και με ποια κριτήρια

ΑΕΚ: Το μήνυμα Νίκολιτς και οι κινήσεις για αντίδραση

«Όχι το ίδιο λάθος», το μήνυμα στον Ολυμπιακό ενόψει ΠΑΟΚ