Κάχα Λαμποράλ και Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκαν τη χθεσινή ήττα-σοκ της Ρεάλ Μαδρίτης από την Αλικάντε και την έπιασαν στην κορυφή της ACB Liga με τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές.
Οι Βάσκοι επικράτησαν δύσκολα της Φουενλαμπράδα με 90-81 με 23 πόντους του Μίρζα Τελέτοβιτς και 15 του Πάου Ρίμπας, ενώ οι Καταλανοί διέλυσαν με 84-44 τη Μενόρκα έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 16.
Την τρίτη της νίκη πανηγύρισε η Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη απέναντι στη Μάλαγα (προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα) με 89-71 σε ένα ματς με έντονο ελληνικό στοιχείο. Ο Κώστας Βασιλειάδης είχε σε 10 λεπτά 8 πόντους (2/2 βολές, 2/7 τρίποντα), ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής σε 16 λεπτά είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 5 ριμπάουντ από τους νικητές, ενώ από τους ηττημένους ο Γιώργος Πρίντεζης σε 7 λεπτά είχε 1 πόντο (1/2 βολές, 0/2 δίποντα) και 1 ριμπάουντ.
Η Μπανταλόνα επιβλήθηκε με 86-83 της Βαλένθια, εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Χωρίς νίκη μετά το πέρας πέντε αγωνιστικών παρέμεινε η Μανρέσα, η οποία ηττήθηκε στα Κανάρια νησιά από την Γκραν Κανάρια με 69-49, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι διατήρησαν το απόλυτο των νικών στην έδρα τους.
Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική της ACB Liga:
Σάββατο 30/10
Αλικάντε-Ρεάλ Μαδρίτης 78-67
Κυριακή 31/10
Σαραγόσα-Καχασόλ 82-78
Μπιλμπάο-Ουνικάχα Μάλαγα 89-71
Γρανάδα-Εστουντιάντες 77-74
Κάχα Λαμποράλ-Φουενλαμπράδα 90-81
Μπαρτσελόνα-Μενόρκα 84-44
Γκραν Κανάρια-Μανρέσα 69-49
Μπανταλόνα-Βαλένθια 86-83
Λαγκούν Άρο-Βαγιαδολίδ 75-64