Ένας μέτριος έως κακός ΠΑΟΚ κατάφερε με ένα γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας στις καθυστερήσεις να φύγει με τη νίκη από το «Παγκρήτιο», επικρατώντας 2-1 του Εργοτέλη.

Ο Μάριο Μπούντιμιρ (16') έβαλε μπροστά στο σκορ τους Κρητικούς, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (35') να ισοφαρίζει για τον «δικέφαλο του Βορρά».

Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Εργοτέλης, αφού ο Σίλβα Τζούνιορ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80’.

Ελάχιστη βοήθεια από τον πάγκο πήρε ο ΠΑΟΚ (πρώτη αλλαγή στο 86’), πάντως το σημερινό αποτέλεσμα τον απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.



Σούπερ Μάριο
Τα πάντα για να αποδείξει πως στην κακή του μέρα μπορεί να γίνει αφάνταστα αποκρουστικός έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίωρο. Αντιθέτως, ο Εργοτέλης παίζοντας εξαιρετικά απλά, είχε τον έλεγχο. Το κέρδος ήταν να πάρει… κεφάλι στο σκορ με τον Μπούντιμιρ.

Κλάση Βιεϊρίνια
Χρειάστηκε μία εξαιρετική ενέργεια του Βιεϊρίνια, για να ισορροπήσει ο ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος άσος έβγαλε κάθετη πάσα στον κενό χώρο για τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Δασκαλάκη και με ένα ιδανικό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.

Υποτονικός ρυθμός
Το τέμπο του αγώνα ήταν πολύ αργό στο β’ ημίχρονο, με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων, αλλά αρκετές στιγμές έντασης. Σε μία εξ αυτών ο Τζούνιορ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τον γλίτωσε στο 90+
Για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Κοντρέρας, με σουτ μέσα από την περιοχή, να πετύχει το 2-1 ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Ο Χιλιανός αμυντικός χάρισε στον ΠΑΟΚ τους πρώτους εκτός έδρας πόντους του στο πρωτάθλημα.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης (60' Βερπακόφσκις), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (89' Ορφανός), Μπουντιμίρ, Ρομάνο (85' Μπέτο).

Στον πάγκο: Αθανασίου, Καρέλης, Σασιασβίλι, Βίσιο.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (90+5' Ζουέλα), Κοντρέρας, Φωτάκης (86' Φιλομένο), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Σακελλαρίου, Παπάζογλου, Κριστιάνο, Μπαλάφας.





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.