Το τοπίο ξεκαθάρισε το αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται να δώσει εντολές στους πιλότους του, ενόψει το προσεχές γκραν πρι στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας.
Μπορεί ο Λιουίς Χάμιλτον να βρίσκεται στην τρίτη θέση απέχοντας 21 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Φερνάντο Αλόνσο, την ώρα που ο Τζένσον Μπάτον βρίσκεται 25 βαθμούς μακριά από την κορυφή, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ομάδας θα αφήσουν ελεύθερους τους πιλότους τους να κάνουν ότι κρίνουν καλύτερο.
«Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εντολές των ομάδων στο σπορ και νομίζω ότι το σωστό για έναν πιλότο είναι να πάει εκεί και να κερδίσει. Θα ήμουν απογοητευμένος αν ο Μπάτον δεν προσπαθούσε. Συνεπώς, το σωστό είναι να βάλει το μονοθέσιο του μπροστά από τους υπόλοιπους και θα δούμε τι θα γίνει», ήταν τα λόγια του Γουίτμαρς, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι πιλότοι της McLaren έχουν καλή σχέση μεταξύ τους.
Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα