Την άποψη ότι το ματς της Άντερλεχτ με την ΑΕΚ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για το Europa League είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για την πρόκριση-τουλάχιστον για τη δική του ομάδα-εξέφρασε ο προπονητής της Άντερλεχτ, Άριελ Γιάκομπς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Πιστεύω ότι όσο τελειώνουν τα παιχνίδια τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα δούμε ποιο θα είναι το τέλος. Αν εξαιρέσουμε τη Ζενίτ, με τις υπόλοιπες ομάδες όλα μπορούν να συμβούν. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι σημαντικό, αλλά όχι αυτό που θα κρίνει τα πάντα για τη δεύτερη θέση», δήλωσε ο Βέλγος τεχνικός και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς η ΑΕΚ ήθελε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Αύριο η ΑΕΚ θα είναι εκείνη που θα θέλει τη νίκη. Ξέρουμε για τις απουσίες της, δεν ξέρω πως θα παίξει και το ευχάριστο για μας είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα».

Όσο για την αρνητική παράδοση της Άντερλεχτ στην Ελλάδα, όπου δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη σε πέντε επισκέψεις, είπε: «Δεν νομίζω όμως ότι έχει σημασία αυτό, γιατί κανείς από το παρελθόν δεν παίζει τώρα».

Ο τεχνικός της Άντερλεχτ δείχνει να υπολογίζει τον παράγοντα έδρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ότι είτε παίζουμε με την ΑΕΚ είτε τον Παναθηναϊκό, ότι μιλάμε για... καυτές έδρες, με κόσμο στο γήπεδο που βοηθούν τις ομάδες τους. Έτσι πιστεύω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα βοηθήσει την ομάδα τους. Το έχουμε ζήσει όμως και στο Βελιγράδι και στο Σπλιτ. Ξέρουμε τι μας περιμένει».

Τέλος, για το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Λεζάρ, που προέρχεται από τραυματισμό, ανέφερε: «Είναι ένας παίκτης που έρχεται μετά από ένα μήνα τραυματισμού. Έπαιξε με την Γκενκ, θα αναλάβω το ρίσκο εγώ αν θα τον χρησιμοποιήσω ή όχι. Είναι δεύτερο παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα, ευρωπαϊκό και υψηλών απαιτήσεων. Το αν θα τον χρησιμοποιήσω ή όχι είναι ένα ιατρικό ρίσκο και εξαιτίας του συγκεκριμένου τραυματισμού είναι ρίσκο να παίξει αν δεν έχει πρόσφατα πολλά παιχνίδια».

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ εκπροσώπησε τους παίκτες της Άντερλεχτ και δεν έδειξε να ποντάρει στις απουσίες της ΑΕΚ. «Είδα ότι τουλάχιστον 6 παίκτες της ΑΕΚ είναι αμφίβολοι αν θα παίξουν. Η ΑΕΚ έχει ένα μεγάλο ρόστερ για να τους αντικαταστήσει και σίγουρα θα το κάνει. Το πρόβλημα τότε είναι ότι δεν βγαίνουν τόσο εύκολα οι αυτοματισμοί όταν δεν παίζουν οι βασικοί. Θα το δούμε αύριο στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι τους βασικούς παίκτες θα τους αντικαταστήσουν παίκτες νέοι. Όπως επίσης ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη στην έδρα της. », δήλωσε ο αμυντικός της βελγικής ομάδας και πρόσθεσε: «Ο μίνιμουμ στόχος για μας είναι ένας βαθμός και θα πρέπει να πετύχουμε σίγουρα ένα γκολ. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας, όπως κάνουμε το τελευταίο διάστημα, με εξαίρεση το ματς του Κυπέλλου στο Βέλγιο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τι ορίζει ο κανονισμός της UEFA και πώς θα καλυφθεί η απουσία του Ελ Κααμπί στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού: Οι μεταγραφές που έβαλε ο Μεντιλίμπαρ και ποιους «έκοψε»

Με Νους στην Ευρώπη ο ΟΦΗ: Αναλυτικά η λίστα των Κρητικών για τη League Phase

Μεγάλη τιμή για ΟΦΗ: Συγχαρητήρια του Κελαϊφί για την πρόκριση στο Europa

Εκτός έδρας πεντάρα για τη Γιαγκελόνια, αντίπαλο του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Europa League

Europa League: Οι χώρες με τις περισσότερες κατακτήσεις στον 21ο αιώνα

Σέντρα και φινάλε στο Παγκρήτιο: Το αναλυτικό πρόγραμμα του ΟΦΗ στο Εuropa League

Ξεκίνημα με Γιαγκελόνια, φινάλε στην Πορτογαλία: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο Εuropa League

Φαβορί για την 24άδα του Europa League ο Ολυμπιακός - Οι πιθανότητες που έχει για την πρώτη οκτάδα

«Πιστέψτε το, ονειρευτείτε, νικήστε τους»: Η ομιλία του Μπούση πριν την πρόκριση του ΟΦΗ

TAGS: A.E.K.