Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν κορυφαίος, αλλά και μοιραίος για τον Παναθηναϊκό στη Λιουμπλιάνα απέναντι στην Ολίμπια, αλλά στα μάτια του Νικ Καλάθη παραμένει ο ηγέτης της ομάδας, όπως δήλωσε ο ομογενής γκαρντ στον σλοβενικό Τύπο.
«Ο Δημήτρης είναι ηγέτης, αρχηγός και όλοι του έχουμε εμπιστοσύνη. Πράγματι, έχασε μία καθοριστική βολή, αλλά του έχουμε εμπιστοσύνη και θα φανεί και σε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις μέσα στη σεζόν», δήλωσε ο 21χρονος γκαρντ.
«Κάναμε κάποια λάθη σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Η Ολίμπια έπαιξε καλά, αλλά πιστεύω πως το ματς κρίθηκε από τα δικά μας λάθη. Οι αντίπαλοι είναι καλή ομάδα, το κοινό τους βοήθησε πάρα πολύ και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη μας. Αν έπρεπε να χάσουμε, ίσως είναι καλύτερη που αυτό συνέβη τώρα, γιατί έχουμε χρονικά περιθώρια να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες μας και να παίξουμε καλύτερα. Πολλοί από τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας μας είχαν πολλή ώρα στο παρκέ και προς το τέλος ίσως να κουράστηκαν. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο για να επιστρέψουμε στο ματς, τα καταφέραμε, αλλά δυστυχώς χάσαμε στο τέλος», τόνισε ο Καλάθης.