Νέα σκληρότερα μέτρα φέρνει η επόμενη μέρα των εκλογών : Μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων, κυρίως στις ΔΕΚΟ. Πρόσθετοι φόροι ύψους 5,4 δισ. ευρώ, το 2011. Μεγαλύτερο «πακέτο» προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή (23%) του ΦΠΑ.

Το δρόμο για την αύξηση των «βαρών» στους φορολογουμένους ανοίγει το αναθεωρημένο έλλειμμα μέχρι 15,5%, σε συνδυασμό με την «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, που ήδη αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

Όπως προανήγγειλε, ουσιαστικά, χθες, ο Πρωθυπουργός, θα γίνει περαιτέρω περιστολή των κρατικών δαπανών -ειδικά του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και στους «προβληματικούς» Οργανισμούς. Επίσης, οι αποδοχές όλων των υπαλλήλων στο Δημόσιο θα μειωθούν επιπλέον 10%.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την «τρόικα» θα πέσει, επίσης, ο περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων κυρίως στις ΔΕΚΟ, αλλά και η λήψη νέων πρόσθετων μέτρων που θα πλήξουν τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Η «λιτότητα» του 2011 θα περιλαμβάνει αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, φορολόγηση των αυθαιρέτων, φορολόγηση αμοιβών σε είδος, αδειοδότηση των τυχερών παιχνιδιών, αύξηση των φόρων πολυτελείας, «πράσινο» φόρο, τους φόρους στους ημιυπαίθριους, αλλά και τα νέα τεκμήρια.

Παρά μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, με κυρίαρχο την έλλειψη ρευστότητας, η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το 2011 να υπάρξει και νέα αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα σε συνδυασμό με την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Δεδομένες, εξάλλου, πρέπει να θεωρούνται και οι νέες φορο-επιβαρύνσεις στα τσιγάρα.

Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανοίγει και άλλο η «βεντάλια» των μέτρων με ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος – Ποιους αφορούν

Μαρινάκης: Την Πέμπτη οι αλλαγές στην κυβέρνηση - Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα από Σαμάρα

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπόρευση με Τσίπρα

Mea culpa από Κίεβο μετά το ελληνικό διάβημα για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Ικανοποίηση στην Αθήνα

Το «παρών» του Αντώνη Σαμαρά για την πολιτική που δεν αντέχει τα κενά

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό λόγω διαρροής αερίων στο ρωσικό τμήμα της εγκατάστασης

ΟΑΣΘ: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των 200 πινακίδων τηλεματικής στις «έξυπνες» στάσεις

Αιματηρό περιστατικό σε βενζινάδικο στη Ραφήνα: 52χρονος επιτέθηκε σε 2 άτομα - Πελάτης τον παρέσυρε με το όχημά του