Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο Ηλυσιακός απάντησε την Πέμπτη ο ΕΣΑΚΕ. Οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτύρονταν για την απόφαση του κρατικού καναλιού να προβάλλει το προσεχές Σάββατο το παιχνίδι Ολυμπιακός-Ίκαρος Καλλιθέας, αντί της αναμέτρησης Ηλυσιακός-Άρης, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η διοργανώτρια αρχή από την πλευρά της αποσαφηνίζει ότι στην συγκεκριμένη απόφαση ουδεμία εμπλοκή έχει.

Στην επιστολή του, ο ΕΣΑΚΕ υπενθυμίζει στην ομάδα των Ιλισίων πως «... με βάση τη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι ΚΑΕ, το περιεχόμενο της οποίας θα έπρεπε να γνωρίζουν, η κρατική τηλεόραση δεσμεύεται να μεταδώσει δύο παιχνίδια του Ηλυσιακού, τα οποία -με βάση τη σύμβαση- επιλέγει η ΕΡΤ». Ο Σύνδεσμος τονίζει πως «... η αλλαγή στην επιλογή του αγώνα μετάδοσης υπήρξε απόφαση της κρατικής τηλεόρασης και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε αυτή την αλλαγή ο ΕΣΑΚΕ».

Η δυσαρέσκεια για τις αντιδράσεις της ΚΑΕ Ηλυσιακός είναι έντονη στους κύκλους του ΕΣΑΚΕ, από τους οποίους εκφράζεται η απορία «Πώς είναι δυνατόν να βλέπουμε ομάδες που βγήκαν επωφελημένες 110% από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να διαμαρτύρονται τώρα;»

Επιπλέον, στους κύκλους του ΕΣΑΚΕ υπάρχει δυσφορία για τη «συστηματική δυσφήμηση της νέας στατιστικής υπηρεσίας με την οποία συμβλήθηκε ο Σύνδεσμος για κάλυψη των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, η οποία κατά γενική ομολογία είναι καλύτερη και πληρέστερη εν συγκρίσει με την προηγούμενη».

Η απάντηση του ΕΣΑΚΕ είναι πως τα παροδικά προβλήματα σύνδεσης που παρουσιάζονται οφείλονται στο γεγονός πως η ιστοσελίδα της Λίγκας βρίσκεται υπό συντήρηση και αναβάθμιση στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμών των υπηρεσιών Τύπου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube