Άνετη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στο Βενετόκλειο που επικράτησε του Κολοσσού με 83-53, για την τέταρτη αγωνιστική της Α1. Μόνο την πρώτη περίοδο κρατάνε οι «θαλασσί» που με την εξαιρετική τους άμυνα κράτησαν πίσω στο σκορ τους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι «πράσινοι» ξύπνησαν για τα καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου με καλή άμυνα αλλά και πολύ καλή επιθετική λειτουργία κατάφεραν να τρέξουν σερί 20-0 και να προηγηθούν με 37-23. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράνοβιτς φρόντισαν να προσφέρουν θέαμα αλλά και να πάνε χωρίς πίεση στην τέταρτη τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα. Καλάθης, Διαμαντίδης, Βουγίουκας αλλά και Περπέρογλου ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο όλοι οι παίκτες του «Ζοτς» σκόραραν. Φορντ και Τζόρνταν οι διακριθέντες για τους Ρόδιους.

Το ματς

Κολοσσιαία άμυνα

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Κολοσσός. Οι γηπεδούχοι με τους Φορντ και Τζόρτναν να προσφέρουν τα μέγιστα στον επιθετικό τομέα αλλά και όλη την ομάδα να παίζει υποδειγματική άμυνα κατάφεραν να προηγούνται του Παναθηναϊκού με επτά πόντους πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου (13-6). Αρκετά ήταν τα λάθη από πλευράς «πράσινων» που έδειξαν να ξυπνάνε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Διαμαντίδη και Τέπιτς (13-12). Ωστόσο η άμυνα τους δεν ήταν η ενδεδειγμένη με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω στο σκορ μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού (23-17).

Το θηρίο ξύπνησε

Εξαφανισμένοι στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι επέτρεψαν στο… θηρίο να ξυπνήσει. Το «τριφύλλι» έτρεξε σερί 20-0 (!) με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να χρειάζονται περίπου επτάμιση λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι! Κακές οι επιθετικές επιλογές των «θαλασσί» που οφείλονταν και στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του «Ζοτς». Λύσεις στο πρόσωπο του Βουγιούκα βρήκε επιθετικά ο Παναθηναϊκός τον οποίο τροφοδοτούσαν σε κάθε ευκαιρία Διαμαντίδης και Νικ Καλάθης. Οι μόλις έξι πόντοι του Κολοσσού στο δεκάλεπτο οδήγησαν τις ομάδες στην ανάπαυλα με ένα +13 για τους «πράσινους» (29-42).

Άμα πάρει μπρος…

Οι «θαλασσί» το γνώριζαν ότι αν άφηναν τους φιλοξενούμενούς τους να γίνουν… αγενείς θα ήταν δύσκολο μετά να τους μαζέψουν. Μάλιστα έδειχναν ανήμποροι κυρίως στο επιθετικό κομμάτι που έμοιαζε άναρχο. Στο έπακρο δούλεψαν συστήματα και αυτοματισμούς οι παίκτες του «τριφυλλιού» αυξάνοντας τη διαφορά στους 18 πόντους (44-62).

Μια τυπική διαδικασία

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε και φρόντισε να προσφέρει θέαμα σε όσους βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Βενετόκλειο. Πάντως η πιο θεαματική φάση του παιχνιδιού δεν ανήκει στους «πράσινους», αλλά στον Κολοσσό και συγκεκριμένα στον Φορντ για ένα φοβερό του κάρφωμα. Μάριτς και Φώτσης συνέβαλλαν επιθετικά στο τέλος και διαμόρφωσαν το τελικό 83-53.


Τα δεκάλεπτα: 23-17, 29-42, 44-62, 53-83

Κολοσσός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης Π. 8, Αυγενικός, Τζόρνταν 12, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 4, Φορντ 15, Χαρίσης 2, Τσάμης 6, Παππάς 2, Πίτερσον 1, Δανάς, Ιβάνοβιτς 3

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 7, Μάριτς 6, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 2, Φώτσης 9, Σάτο 6, Νίκολας 8, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 12, Καλάθης Ν. 9, Καϊμακόγλου 5

Γήπεδο: Βενετόκλειο

Διαιτητές: Πηλοΐδης Αναστάσιος, Μάνος Αναστάσιος, Τσώνος Βασίλειος

Κομισάριοι: Κουνελές Δημήτριος

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube