Οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση της Αυστραλίας στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2006 δεν έχουν κοπάσει ακόμα, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει ήδη καταθέσει πρόταση στην ΕΠΟ για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων προετοιμασίας με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα.
Την είδηση επιβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Τζον Ο’ Νίλ, με δηλώσεις του στον Τύπο της χώρας: «Μιλάμε με την ΕΠΟ και ελπίζουμε να πείσουμε τους Έλληνες να έρθουν και να αγωνιστούν στην Αυστραλία. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην Αυστραλία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ο αγώνας αυτός θα έχει εντυπωσιακή προσέλευση φιλάθλων».
Παράλληλα, οι εφημερίδες της Αυστραλίας, προβάλλουν ξαφνικά το ποδόσφαιρο και εξυμνούν ως ήρωες τους παίκτες της Εθνικής, ενώ γίνονται αναφορές στην Εθνική Ελλάδας. Η εφημερίδα «The Australian» γράφει «Είμαστε Τουρκία ή Ελλάδα. Μπορεί να κάνουμε ότι και η Τουρκία στο περασμένο Μουντιάλ και να διακριθούμε, μπορεί όμως να ζήσουμε και μια ελληνική τραγωδία, όπως η Ελλάδα το 1994 που δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ στους τρεις αγώνες της πρώτης φάσης». Σε άλλο μέσο ενημέρωσης, το παράδειγμα της Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θεωρείται πιθανό να μιμηθεί η Αυστραλία: «Η Ελλάδα στο EURO, έδειξε ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά».
Η εφημερίδα «The Age» γράφει πως η πιο εντυπωσιακή απουσία από το Μουντιάλ της Γερμανίας θα είναι αυτή της Ελλάδας, που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Επιμέλεια: Πανωραία Λουκά