Επιστρέφουν την Τρίτη στις προπονήσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, το Σάββατο, στρέφεται, πλέον, η προσοχή των «πρασίνων». Το αντι- Γκονζάλες ψάχνει ο Ιταλός τεχνικός. «Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα κότσια να σκαρφαλώσει στην κορυφή και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος», τόνισε ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Νέα σενάρια για Γουέστ Χαμ και Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Σημαντική διάκριση για τον Σάντορ Τόργκελε.
Επιστροφή στις προπονήσεις
Η ξεκούραση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού παίρνει τέλος την Τρίτη. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στις προπονήσεις, μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι και ξεκινά η προετοιμασία για το εκτός έδρας ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο. Το πρωί της Τρίτης επιστρέφει και από την Ιταλία ο τεχνικός του «τριφυλλιού», όπου μετέβη για να δει την οικογένεια του.
Απαντες στο πράσινο «στρατόπεδο» γνωρίζουν ότι το παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου μόνο εύκολο δεν είναι. Αλλωστε, ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των παικτών μετά τη νίκη κόντρα στην Σκόντα Ξάνθη, όπου το… ρεζουμέ τους ήταν: «Πρώτα ο Ατρόμητος και μετά η Βέρντερ…». Το ζητούμενο, όπως είναι λογικό, είναι μόνο η νίκη, ώστε η… κοντινή απόσταση με την κορυφή να μην χαθεί.
Ψάχνει τον… αντι- Γκονζάλες
Όπως είναι γνωστό, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν θα έχει ένα… σημαντικό βέλος στην φαρέτρα του στο εν λόγω ματς. Ο λόγος για τον Εζεκίελ Γκονζάλες. Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στον αγώνα με την Ξάνθη και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Ιταλός τεχνικός ψάχνει να βρει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, καθώς στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας δεν υπάρχει παίκτης με τα στοιχεία του Εκι. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Ζρτζαν Αντριτς μαζί με τον Φλάβιο Κονσεϊσάο στο κέντρο, με τον Βραζιλιάνο να παίζει λίγο πιο μπροστά και να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες.
@2@Βέβαια, η κατάσταση του Φλάβιο, αλλά και του Λουκά Βύντρα θα φανεί την Τρίτη, καθώς οι δυο παίκτες αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού, με τις προβλέψεις, πάντως, να είναι αισιόδοξες. Οσον αφορά στον Αντονι Σέριτς, ο Κροάτης πιθανότατα δεν θα παίξει, αφού δεν είναι ακόμη έτοιμος, λόγω της θλάσης που υπέστη.
Χαραλαμπίδης: «Με δύναμη και επιμονή»
Στις καθιερωμένες τους δηλώσεις στο προσωπικό του σάιτ, ο Κώστας Χαραλαμπίδης έκανε λόγο για δύναμη και επιμονή:
«Η μεγάλη νίκη της ομάδας μας επί της Ξάνθης δίνει το στίγμα για την συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα κότσια να σκαρφαλώσει στην κορυφή, και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Με δύναμη την επιμονή και στόχο την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προετοιμάζονται για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάντοτε έχοντας ως στόχο το τρίποντο.
Η νίκη είναι μονόδρομος ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και αυτό αντανακλάται και στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες στην Παιανία. Το άριστο κλίμα ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση είναι σίγουρα η καλύτερη συνταγή της επιτυχίας, και είναι γι' αυτό που κάνει την αυτοσυγκέντρωση στον στόχο του τίτλου ακόμα πιο δυνατή.
Η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας για το τρίποντο βρίσκεται στον ψηλότερο της βαθμό, και η δύναμη που αντλούν οι ποδοσφαιριστές μας από την πίστη αυτή θα φέρει και το πολυπόθητο πρωτάθλημα».
Επανέρχεται η Γουέστ Χαμ για Ολισαντέμπε
Η Γουέστ Χαμ επιστρέφει! Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα τα «σφυριά» είναι διατεθειμένα να καταθέσουν νέα πρόταση στον Παναθηναϊκό για την αγορά του Εμάνουελ Ολισαντέμπε.
Ο «Μανώλης» δεν βρίσκεται στα σχέδια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι και δεν αποκλείεται, αν το Γενάρη έρθει καλή πρόταση από τον αγγλικό σύλλογο, να παραχωρηθεί. Ο ίδιος σε δηλώσεις του σε Πολωνούς δημοσιογράφους τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ εκνευρισμένος και δεν θέλω να μιλήσω. Πάρτε με, όμως, τα Χριστούγεννα, γιατί τότε θα έχουμε να πούμε πολλά και για όλους και για όλα».
Διονύσης Δεσύλλας, Χρήστος Ρομπόλης