Ο Τζιοβάνι Έλμπερ αναμένεται να φύγει από την Γκλάντμπαχ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία τα «πουλάρια» θα ανακοινώσουν τη λύση της συνεργασίας τος με τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό, ύστερα από τη ληξη του αγώνα με τη Νυρεμβέρη για την Μπουντεσλίγκα.
Μέσα στην εβδομάδα ο Βραζιλιάνος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 Ευρώ και δέχθηκε προειδοποίηση από τη διοίκηση των φιναλίστ του Κυπέλλου πρωταθλητριών του 1977 εξαιτίας της άσχημης κριτικής που άσκησε στον προπονητή της ομάδας Χορστ Κέπελ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα.
Η Γκλάντμπαχ απέκτησε τον Ελμπερ από τη Λιόν τον Ιανουάριο του 2005, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα, αφού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών στη διάρκεια της χρονιάς.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης