Οι τηλεθεατές της ιταλικής τηλεόρασης δείχνουν να γυρίζουν την πλάτη τους στο ποδόσφαιρο και στις εκπομπές γύρω από το «Βασιλιά των σπορ», σύμφωνα με ερευνά που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Gazzetta dello Sport. Η πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια της εθνικής ομάδας της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Κυπέλλο φαίνατε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην στάση αυτή των τιφόζι, που συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της τηλεθέασης των συγκεκριμένων εκπομπών και ποδοσφαιρικών συναντήσεων. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η αναμέτρηση της Μίλαν με τη Σαχτάρ, για την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, που συγκέντρωσε μόλις το 10, 61% των τηλεθεατών.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί. Σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά η αποτυχημένη προσπάθεια της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, η αύξηση του αριθμού των παιχνιδιών, καθώς και η κατάκτηση της κορυφής της βαθμολογίας από την αρχή της σεζόν από τη Γιουβέντους, όταν ομάδες όπως η Ίντερ, η Λάτσιο και Ρόμα είναι ήδη χαμένες», εξηγεί η παρουσιάστρια της αντίστοιχης ιταλικής «Αθλητικής Κυριακής», Πάολα Φεράρι.

Το μοναδικό πρόγραμμα που έχει καταφέρει να αποφύγει την απόρριψη του κοινού είναι η «Δίκη του Μπισκάρντι», όπου θίγονται τα προβλήματα του ιταλικού ποδοσφαίρου και των αρμοδίων. «Συζητάμε για την «αρρώστια» του ποδοσφαίρου, καθώς το συγκεκριμένο άθλημα είναι πραγματικά άρρωστο και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν» δήλωσε σχετικά ο παρουσιαστής της εκπομπής, κ. Μπισκάρντι.

Επιμέλεια:Αγγελική Ράπτη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube