Για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Απόλλωνα Καλαμαριάς ενδιαφέρονται οι Γιώργος Ξενίδης και Βασίλης Μπορμπόκης. Αυτό επιβεβαίωσε ο πρώτος μιλώντας στο «Metrosport», ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η διάθεση από την πλευρά του Δαμήλου υπάρχει και πως οι διαπραγματεύσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει βρίσκονται σε αρκετά καλό δρόμο. «Ο Απόλλων είναι ένα υγιές σωματείο που προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Υπάρχει διάθεση από τον κ. Δαμήλο να πουλήσει τις μετοχές και αυτό είναι που μας κάνει να έχουμε προχωρήσει. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ο Ηρακλής, αλλά αυτή τη στιγμή οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες. Ο Απόλλων είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση αλλά και εμείς έχουμε λεφτά», τόνισε ο Γιώργος Ξενίδης.
Για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Απόλλωνα Καλαμαριάς κινείται ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τους Γιώργος Ξενίδη και Βασίλη Μπορμπόκη, όπως επιβεβαίωσε ο πρώτος, μιλώντας στο «Metrosport».
«Είναι κάτι που στο δικό μου το μυαλό το έβαλε ο Βασίλης Μπορμπόκης. Φαίνεται πολύ καλή σα σκέψη. Είναι ένα υγιές σωματείο ο Απόλλων Καλαμαριάς και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων για να επενδύσουν», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Ξενίδη, ο οποίος στη συνέχεια επιβεβαίωσε την πρόθεση του μεγαλομετόχου της Καλαμαριάς, Ηλία Δαμήλου να πουλήσει τις μετοχές. «Θέλω όταν τελειώσω τη καριέρα μου να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Υπάρχει διάθεση από τον κ. Δαμήλο να πουλήσει τις μετοχές. Αυτό είναι που μας κάνει να έχουμε προχωρήσει και πιθανότατα αυτό το σαββατοκύριακο να είναι σημαντικό, καθώς ο χρόνος τρέχει και σε περίπτωση που γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει σύντομα καθώς θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί. Αν τελικά υπάρξει θετική εξέλιξη, τότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως οι δύο παίκτες έχουν στο πλευρό τους κάποιους οικονομικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
«Στο πλευρό μας είναι και κάποιοι οικονομικοί παράγοντες. Είναι μεγάλο το ρίσκο. Ανάμεσα στους οικονομικούς παράγοντες δεν είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα γίνει από εμένα και τον Βασίλη. Αργά η γρήγορα, και άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο. Η καταγωγή μου είναι ο συνδετικός κρίκος με τη Καλαμαριά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ο Ηρακλής, αλλά αυτή τη στιγμή οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες, κυρίως οι οικονομικές. Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Με τα χρήματα που θα βάλουμε στον Απόλλωνα θα αγοράσουμε τις μετοχές και θα ενισχύσουμε την ομάδα, και αυτό γιατί δεν χρειάζεται να βάλουμε χρήματα για να καλύψουμε χρέη, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρέη».
Τέλος, ο Γιώργος Ξενίδης αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό που γίνεται από τη συγκεκριμένη ομάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα: «Ο Βασίλης Μπορμπόκης είναι "δικός" μου άνθρωπος. Τον εμπιστεύομαι σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνουμε μαζί αυτή τη κίνηση. Έχουμε πολλά στο μυαλό μας, όσον φορά το προγραμματισμό της ομάδας, αλλά είναι όλα στη θεωρεία καθώς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή τίποτα στα χέρια μας. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μας χωρίζουν με τον κ. Δαμήλο, με τον οποίο μιλάμε, αλλά βλέπω ότι υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές για να βρεθεί ο τρόπος για συμφωνία. Μην ανησυχείτε έχουμε λεφτά. Η Καλαμαριά χρειάζεται ανθρώπους που να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για τη Καλαμαριά. Σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά, έχουμε μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας. Το ποδόσφαιρο το ξέρουμε. Οι συζητήσεις έχουν διάρκεια ενός μήνα. Η φυγή του κ. Κοκότοβιτς δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας κίνηση».
Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος