Την 4η εκτός έδρας ήττα της σε ισάριθμους αγώνες υπέστη η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αν και ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασε με 71-61 από την Μπάμπεργκ με αποτέλεσμα οι ελπίδες της για πρόκριση να μειωθούν κατά πολύ. Ο Τσάλμερς μοναδικός «διασωθέντας» από το «κιτρινόμαυρο»… ναυάγιο με 21 πόντους.
Η ΑΕΚ από νωρίς ήθελε να επιβάλει το ρυθμό της με στόχο την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και το κατάφερε. Ο Τσάλμερς παρά την απουσία του Παντελιάδη έδειχνε να τα καταφέρνει και μόνος του στον οργανωτικό τομέα. Σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και την αστοχία των Γερμανών η ελληνική ομάδα πήρε από νωρίς διαφορά, με το πρώτο 10λεπτο να λήγει 19-13 υπέρ της ΑΕΚ.
Το «σόλο» του Αμερικανού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με συμπρωταγωνιστή τον Μπουρούση, κατάφεραν να φέρουν την ομάδα τους σε θέση ισχύος. Το τελικό 27-34 έδειχνε ότι η ΑΕΚ δε θα δυσκολευτεί να πάρει το πρώτο της «ροζ» φύλλο αγώνα μακριά από το Γαλάτσι, ωστόσο η συνέχεια ήρθε να τα διαψεύσει όλα.
Στην 3η περίοδο, ότι «έχτιζε» στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ, γκρεμίστηκε πολύ γρήγορα. Ι παίκτες της Μπάμπεργκ κατάφεραν πολύ γρήγορα να μειώσουν στο σκορ με τον Μαλέτ να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει μέσα στο παρκέ. Στο 30’ η ΑΕΚ ήταν στο +1, 52-51 και όλα έδειχναν ότι μία ακόμη αυτοκτονία της ήταν πολύ κοντά.
Οι Γερμανοί έδειχναν ότι είχαν την ψυχολογία και την ικανότητα να γυρίσουν το παιχνίδι, με την «Ένωση» να αντέχει πολύ λίγο. Η Μπάμπεργκ πήρε γρήγορα το προβάδισμα, το οποίο σταδιακά μεγάλωνε ως το τέλος, για να λήξει το παιχνίδι εμ την ΑΕΚ στο -10, 71-61.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Μπέγλεϊ 11 (3), Φελπς 18 (2), Μάλετ 14 (2), Γκάρετ 11 (2), Χελμάνις 4 (1), Νέλσον 3, Ενσμίνγκερ 5, Αρχιμπονγκ 5 (1).
ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάτζατζ 6 (2), Πελεκάνος 6, Κόπενραθ 4, Παπαϊωακείμ 3, Μπουρούσης 10, Τσάλμερς 21 (2), Καλαμπόκης 6, Ρίματς 5 (1).
Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης