Το 2005 έκλεισε με μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Αμαρουσίου, μετά και την νίκη της επί της Δυναμό Περιχώρων για το Eurocup. Έτσι, από την Πέμπτη, ξεκίνησαν ήδη οι διακοπές για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων. Στις πατρίδες τους ήδη βρίσκονται οι τρεις ξένοι της ομάδας, Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, Μπλάγκοτα Σέκουλιτς και Τζάρεντ Χόμαν, αλλά πριν αναχωρήσουν, το τεχνικό τιμ φρόντισε να τους παραδώσει ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που πρέπει να ακολουθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Οι υπόλοιποι παίκτες του Αμαρουσίου, θα περνάνε από το κλειστό του Αγίου Θωμά μέχρι το Σάββατο, και θα ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα φρεσκαρίσματος υπό την επίβλεψη του γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη. Ουσιαστικά, σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων θα επιστρέψουν στις 27/12.

«Είναι διαφορετική η αίσθηση που έχει κανείς όταν παίζει και καταλαβαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της», τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο νεαρός πλέι μέικερ του Αμαρουσίου, Αλέξης Κυρίτσης και συνέχισε: «Αυτό δεν πρόλαβα να το νιώσω τα προηγούμενα χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις και γι’ αυτό το ευχαριστιέμαι πολύ. Το πιο βασικό είναι ότι κανείς δεν μας αγχώνει. Δουλεύουμε σκληρά, ομαδικά και ο καθένας ξέρει ότι έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Αν κοιτάξετε τα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα θα βρείτε πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτό πιστεύω ότι είναι το όπλο μας μαζί με την ατμόσφαιρα που έχουμε στα αποδυτήρια. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον νιώθω ότι βελτιώνομαι και σαν παίκτης, γιατί το στυλ μας απαιτεί από όλους απόλυτη συγκέντρωση και ικανότητα να διαβάσει το παιχνίδι».

Ο ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του και έκανε και ένα απολογισμό, για το τι συνέβη έως τώρα: «Κάθε μέρα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα και ανακαλύπτουμε ικανότητες που δεν φανταζόμαστε ότι είχαμε. Δεν έχουμε βάλει συγκεκριμένους στόχους. Πάνω από όλα θέλουμε να παραμείνουμε ομάδα και στις χαρές και τις λύπες. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κοιτάμε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι και να το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μακάρι να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ήδη έχουμε περάσει στον τελικό του κυπέλλου. Το γεγονός ότι τα περισσότερα ματς τα πήραμε στο φινάλε, αν μη τι άλλο δείχνει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Γενικά το ευχαριστιόμαστε γιατί δεν έχουμε άλλου είδους προβλήματα. Η διοίκηση φροντίζει για όλα σε μια δύσκολη εποχή για το μπάσκετ».

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με τις γνωστές τρεις απουσίες η εξάδα ξένων της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη

Χωρίς Όσμαν ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Δόξα Λευκάδας

Χάρις: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό»

Παναθηναϊκός: Στέλνει ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Χατζηδάκης: Πολύ δυνατή ομάδα ο Ηρακλής, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Kανονικά στα Γιάννενα το Vikos Φalcons-Ολυμπιακός

Stoiximan GBL: Κιτρινόμαυρο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και πλήρες μενού 6 αγώνων το Σάββατο!

Ολυμπιακός: «Άμεση αποκατάσταση των ζημιών και όλες οι ενέργειες για να μην ξαναβρεθούν στο γήπεδο οι λίγοι ανεγκέφαλοι»

ΑΕΚ: «Κάφροι έγραψαν εμετικά συνθήματα και περιύβρισαν τους νεκρούς μας, αναμένουμε από τον Ολυμπιακό να τους τελειώσει»

Το ελληνικό μπάσκετ στα καλύτερά του: Οι ομάδες της χώρας μας έκαναν το 10/10 στην Ευρώπη!