Έχοντας ακόμη νωπές τις δάφνες από την επικράτησή της επί της Ίντερ στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας, η Μίλαν υποδέχεται τη Φιορεντίνα με στόχο τη νίκη που θα κόψει τον αέρα στους διώκτες της. Για την 13η αγωνιστική της Serie A η πρωταθλητές δοκιμάζονται εκτός έδρας με την Κιέβο, ενώ ξεχωρίζουν και οι αναμετρήσεις Πάρμα-Λάτσιο και Τζένοα-Γιουβέντους.

Να παραμείνει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος θέλει η Μίλαν και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Φιορεντίνα. Με τους Πίρλο και Αμπροσίνι βασικούς, η ομάδα του Αλέγκρι λογικά δεν θα δυσκολευτεί απέναντι στους «βιόλα» των χιλίων προβλημάτων και των πολλών απουσιών. Για διάφορους λόγους δεν θα αγωνιστούν οι Μούτου, Φρέι, Μοντολίβο, Γιόβετιτς, Φελίπε, ενώ από τους πρωτοπόρους θα απουσιάσουν οι Πάτο, Ιντσάγκι.

Η Λάτσιο έπεσε από την κορυφή και αν θέλει να μείνει σε απόσταση βολής και να συνεχίσει να κάνει όνειρα τίτλου, θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Οι «λατσιάλι» φιλοξενούνται στο «Ένιο Ταρντίνι» από την Πάρμα, με καλή ψυχολογία μετά το 2-0 επί της Νάπολι την προηγούμενη αγωνιστική. Παλόσι, Γκαλόπα, Παλέτα, Ζε Εντουάρντο θα λείψουν από τους γηπεδούχους, χωρίς τους Μπιτσάρι, Σκαλόνι, Κορέα, Ντελ Νέρο οι φιλοξενούμενοι.

Δεν πείθουν οι περσινοί πρωταθλητές. Η Ίντερ του Μπενίτεθ πλέον, βρίσκεται ήδη έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή και τη μισητή Μίλαν, από την οποία και ηττήθηκε 1-0 την περασμένη εβδομάδα. Γεμάτο το απουσιολόγιο της ομάδας του Μιλάνου, αφού για ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κίβου, Μαριγκά, Μιλίτο, Μουντάρι, Μαϊκόν, Τιάγκο Μότα, Σάμουελ. Έτσι, λογικό είναι να ανοίγει η όρεξη της Κιέβο για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Γιουβέντους μετά το σοκ από τον τραυματισμό του Αμάουρι, καλείται να νικήσει εκτός έδρας την Τζένοα, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά τίτλου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 20/11

Ρόμα-Ουντινέζε (19:00)
Μίλαν-Φιορεντίνα (21:45)

Κυριακή, 21/11

Τζένοα-Γιουβέντους (13:30)
Μπρέσια-Κάλιαρι (16:00)
Κατάνια-Μπάρι (16:00)
Τσεζένα-Παλέρμο (16:00)
Κιέβο-Ίντερ (16:00)
Λέτσε-Σαμπντόρια (16:00)
Πάρμα-Λάτσιο (16:00)
Νάπολι-Μπολόνια (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Σάββατο, 27/11

Σαμπντόρια-Μίλαν
Γιουβέντους-Φιορεντίνα

Κυριακή, 28/11

Ίντερ-Πάρμα
Μπάρι-Τσεζένα
Μπολόνια-Κιέβο
Μπρέσια-Τζένοα
Κάλιαρι-Λέτσε
Λάτσιο-Κατάνια
Ουντινέζε-Νάπολι
Παλέρμο-Ρόμα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube