Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν το απόγευμα της Τρίτης κοινωνικοί φορείς και εργαζόμενοι. Αφορμή η άφιξη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα.

Ο «κύριος ΔΝΤ», θα έχει συνάντηση στις 2:15 μ.μ. με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 5 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Κυρίαρχο αίτημα η «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών». Επίσης, στις 7 μ.μ. διοργανώνεται συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Ανεπιθύμητους στη χώρα μας χαρακτηρίζει το Δίκτυο Συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς τον κ. Στρος-καν και την τρόικα, ενώ το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αρνείται να παραστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου αναμένεται να μιλήσει ο επικεφαλής του ΔΝΤ και ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος φθάνει και αυτός στην Αθήνα την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Πρέπει να σας θυμίσω, σε όλους, ότι δεν ήρθαν αυτοί σ’ εμάς, εμείς προστρέξαμε σε αυτούς. Καλό θα ήταν και να τους ακούσουμε, αλλά βασικότερο όλων, να μας ακούσουν».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνει ότι οι κρίσιμες διεθνείς επαφές που έχει ο πρωθυπουργός αυτήν την εβδομάδα, με τους κ.κ. Στρος-Καν και Ρεν, έχουν ως στόχο να εμπεδώσουν «το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας».

Προανήγγειλε, επίσης, επιτάχυνση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών, «ώστε να βγούμε από την κρίση».

Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πέθανε ο Αλκιβιάδης Χήτος, ένας από τους ιδρυτές της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Ιράν: Έξι νεκροί στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων τριών ετών

Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από πυροβολισμό στην Πρέβεζα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κραν Μοντανά: Στους 47 οι νεκροί – Αγνοούνται 16 Ιταλοί

Τροχαίο με 2 τραυματίες στην Αθηνών-Λαμίας: Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62