Η αντιαθλητική ενέργεια του Μάικ Μπατίστ να πατήσει τον Σάσο Όζμπολτ στο κεφάλι έχει στιγματίσει στα μάτια πολλών φιλάθλων τον Αμερικανό άσο, ωστόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την ευκαιρία της αναμέτρησης με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (20:00) τόνισε επειδή ο παίκτης του φέρθηκε μία φορά σαν μ…-όπως δήλωσε σε άπταιστα ελληνικά-δεν θα πρέπει να «κρεμαστεί».

«Όλοι αρέσκονται να θυμούνται κάτι κακό, και να μην θυμούνται τα καλά. Δεν είναι καλό να μιλήσουμε πάλι γι' αυτό. Αλλά είναι φυσιολογικό. Γιατί τα άσχημα νέα, είναι άσχημα νέα. Είπε ότι ζήτησε "συγγνώμη", ότι απολογήθηκε κι οι κακές ειδήσεις πουλάνε. Άντε, ο Μάικ Μπατίστ είναι μ…ς. Ας επιτεθούμε στον Μάικ, που δέκα χρόνια είναι άψογος. Είναι κάτι που έγινε, μίλησε με τον παίκτη, ζήτησε "συγγνώμη", τέλος αυτή η ιστορία, ας μιλήσουμε για μπάσκετ» είπε ο «Ζοτς».

Όσο για το ματς με την Ολίμπια, είπε: «Είναι το όγδοο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, απέναντι σε μία ομάδα που κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει τόσο καλά αποτελέσματα όσο έχει μέχρι τώρα. Στη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν δύσκολη περίοδος γι' αυτούς να φτιάξουν την ομάδα εξαιτίας των προβλημάτων που είχαν. Παίζουν, όμως, εξαιρετικά και συγκατοικούμε στην πρώτη θέση του ομίλου. Η αλήθεια είναι μία: Η Ολίμπια παίζει πολύ καλό μπάσκετ, με δυνατή άμυνα και πολύ έξυπνη επίθεση. Έχουν τον Ιλιέφσκι που είναι πολύ σημαντικός γι' αυτούς από τη θέση του πόιντ γκαρντ. Ως αντικαταστάτης του είναι ο Πέρι, αλλά σίγουρα ο Ιλιέφσκι είναι ο πιο σημαντικός παίκτης. Στο "2" υπάρχει ο Όζμπολτ που παίζει πολύ καλά αμυντικά, αλλά είναι καλός σουτέρ. Στο "3" υπάρχει ο πολύ έμπειρος ο Κένι Γκρέγκορι. Είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ, δεν είναι ο κλασσικός σουτέρ, αλλά δεν μπορείς και να τον αφήσεις ελεύθερο. Και, τέλος, στο "4" και στο "5" θέσεις πολύ σημαντικές για το παιχνίδι τους είναι πολύ σημαντικό. Ο Μάρκοτα και ο Πίνκνεϊ είναι καλοί σουτέρ για τρεις πόντους και από τον πάγκο έρχεται ένας παίκτης που είναι πολύ σημαντικός για αυτούς, ο Γιάγκοντνικ, αλλά και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι όποιος κι αν παίζει θα πρέπει να προσέξουμε πώς πρέπει να παίξουμε στην άμυνα. Αναμφίβολα είναι το κλειδί του αγώνα. Το δεύτερο είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην "πουλάμε" τη μπάλα τόσο εύκολα όσο κάναμε στη Λουμπλιάνα, όταν είχαμε υποπέσει σε πολλά λάθη. Να παίξουμε με μεγάλο σεβασμό απέναντί τους γιατί είναι πολύ καλή ομάδα και είναι πρώτοι στον όμιλό μας μαζί μας».

Ο Σέρβος τεχνικός, που δεν υπολογίζει μόνο στον Μάριτς, στάθηκε στη σημασία του αγώνα. «Είναι παιχνίδι που δίνει την πρώτη θέση. Και θα είμαι πολύ χαρούμενος αν οι φίλαθλοί μας καταλάβουν ότι παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είναι αγώνας για την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Είναι ένα παιχνίδι που θα το αντιμετωπίσουμε σαν να ήταν αγώνας του ΤΟΡ 16. Είμαι πολύ ευθύς και αυτό είναι που νιώθω. Γι' αυτό θέλω να καταλάβουν όλοι πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και πόσο αλλάζει ακόμη και η ψυχολογία των παικτών. Μέχρι τώρα υπήρχε καλή ατμόσφαιρα δεν παραπονιέμαι, αλλά θέλω να αρχίσουν όλοι να καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Όχι μόνο για τώρα, αλλά και για την επόμενη φάση, τη φάση των "16"».

Για την απουσία του Άλεξ Μάριτς ανέφερε: «Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι, αν μιλάμε υποθετικά. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι πολύ σοβαρός άνθρωπος και ξέρω ότι ο Μάριτς δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Όπως δεν ήταν και στα προηγούμενα. Είναι η κατάσταση που έχουμε και προσπαθώ να σκέφτομαι τους παίκτες που έχω στην ομάδα. Έχουμε αρκετή ποιότητα για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο. Πιστεύω πάρα πολύ για το πόσο πιστεύω στον Ίαν Βουγιούκα. Δουλεύει πολύ σκληρά. Και πιστεύω ότι είναι έξυπνος κα ξέρει ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτόν να παίξει στον Παναθηναϊκό. Αύριο θα είναι ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για αυτούς. Όχι μόνο γι' αυτόν, αλλά για όλους τους ψηλούς. Χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση να διαβάσουν το παιχνίδι, γιατί όπως είπα ότι είναι σημαντικές οι θέσεις "4" και "5" για την Ολίμπια. Δεν θέλω να πιέσω τον Βουγιούκα, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, ακόμη και τώρα που ο Μάριτς δεν είναι έτοιμος να παίξει».

Οσον αφορά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τόνισε, στη διάρκεια της προπόνησης της ημέρας στο ΟΑΚΑ, πως: «Είναι ένα δυνατό παιχνίδι και όλοι θέλουμε να δούμε, όσο το δυνατόν, περισσότερους φίλους του Παναθηναϊκού στην εξέδρα. Τόσο ο προπονητής, όσο και οι παίκτες θέλουν και τη βοήθεια της εξέδρας, καθώς όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του αυριανού αγώνα. Μια γεμάτη εξέδρα, πάντα βοηθά την ομάδα να πάρει θετικά αποτελέσματα».

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο μοναδικός απόντας ήταν ο Άλεξ Μάριτς, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Για τα εισιτήρια της αναμέτρησης με τους πρωταθλητές Σλοβενίας και για αυτή κόντρα στον Αρη το ερχόμενο Σάββατο, υπάρχει σχετική ανακοίνωση από την ΚΑΕ.

Αναλυτικά: "Ο Παναθηναϊκός έχει δύο συνεχόμενους αγώνες στο ΟΑΚΑ στο πρόγραμμά του και θέλει τον κόσμο να βρίσκεται κοντά του. Τα εισιτήρια για τις αναμετρήσεις με την Ολίμπια Λουμπλιάνα (Πέμπτη 9/12) και τον Άρη (Σάββατο 11/12) διατίθενται από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» σήμερα ως τις 8μ.μ. και αύριο από τις 10π.μ. ως τις 6μ.μ., καθώς και στο PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία/ώρες καταστημάτων). Αύριο τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με την Ολίμπια Λουμπλιάνα θα διατίθενται από τις 5μ.μ. και στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ".

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube