«Δεν γίνεται να μειωθεί κι άλλο το εισόδημα των Ελλήνων μισθωτών και των συνταξιούχων». Τη δήλωση αυτή έκανε, προκαλώντας έκπληξη, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας στο συνέδριο του ECONOMIST, στην Αθήνα.

«Είχε μεγάλο θάρρος η κυβέρνηση και περιόρισε πολύ το μισθολογικό κόστος», είπε ο Δανός τεχνοκράτης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει η Ελλάδα να μάθει να φορολογείται και να μειωθούν οι σπατάλες στις ΔΕΚΟ, πολλές από τις οποίες καταβάλλουν μισθούς πολύ πάνω από το μέσο όρο».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συνέχισε, λέγοντας ότι το πρόβλημα της μείωσης του ελλείμματος δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό.

«Πρέπει να υπάρχει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση για την προώθηση του προγράμματος και να εξακολουθήσει να είναι αυτό κοινωνικά αποδεκτό», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «οι επόμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απελευθέρωση της οικονομίας, θα είναι πιο δύσκολες από τεχνικής πλευράς και για το λόγο αυτό θα χρειαστούν αυξημένες προσπάθειες τους επόμενους μήνες».

Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στην Κοζάνη: Νεκρή 16χρονη μαθήτρια - Είχε βρεθεί δίχως τις αισθήσεις της στις τουαλέτες

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται για την 1η Ιουλίου 2027 η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Βουλή: Αίρεται η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Δωρεάν rapid test για τον ιό του Δυτικού Νείλου από τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Θεσσαλονίκη: Μαθητής Γυμνασίου έβγαλε μαχαίρι σε σχολείο και απείλησε συμμαθητές του

Σφοδρή επίθεση Λατινοπούλου στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Ευρωκοινοβούλιο

Εκ νέου υποβολή αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2025-2026

Τα Φίτζι κήρυξαν κατάσταση εθνικής κρίσης για τον ιό HIV έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Ανδρουλάκης: Το κόστος του προγράμματός μας είναι 1,3 δισ. τον 1ο χρόνο - Σε δόσεις η 13η σύνταξη

Της είπαν ότι υπάρχει... διαρροή ραδιενέργειας και της πήραν κοσμήματα 20.000 ευρώ!