Πέθανε σε ηλικία 69 ετών στην Ουάσιγκτον, ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Ήταν ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Συνέβαλε αποφασιστικά στον τερματισμό του πολέμου στη Βοσνία, το 1995.

Τη θλίψη του για το θάνατο του Χόλμπρουκ, εξέφρασε ο πρόεδρος Ομπάμα. Παράλληλα, τον χαρακτήρισε «μοναδική μορφή» και «αληθινό γίγαντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής».

Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, γνωστός και ως «Μπουλντόζα» στους κύκλους του State Department, υπέστη καρδιακό επεισόδιο στη διάρκεια συνάντησης με την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στις 10 Δεκεμβρίου.
Εισήχθη εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Τζορτζ Ουάσιγκτον» όπου υποβλήθηκε σε πολύωρες διαδοχικές εγχειρήσεις.

Από τον Ιούνιο του 1997 έως τον Ιούνιο του 1998, ήταν ειδικός απεσταλμένος του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στο Κυπριακό.

Αναμφίβολα, κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ήταν η συμφωνία του Ντέιτον στο Οχάιο, το Νοέμβριο του 1995, μεταξύ των τότε εμπόλεμων, Σέρβων και μουσουλμάνων της Βοσνίας, που τερμάτισε τον τριετή αιματηρό πόλεμο.

Δείτε σχετικό video :




Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κωνσταντοπούλου: «Η προδοσία της Κύπρου δεν τελείωσε το 1974. Συνεχίζεται»

Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Προφυλακίστηκε και ο 25χρονος - Ένταση έξω από τα δικαστήρια με προσαγωγές και συλλήψεις

Σοβαρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. στα Χανιά - Οκτώ τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται

Στον 69χρονο αγνοούμενο ψαρά ανήκει σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας

Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροτομής - Εξετάζονται υποθέσεις εξαφανίσεων

Ο άνθρωπος που επί 27 χρόνια διασχίζει τον κόσμο με τα πόδια για ένα στοίχημα

Δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα - Ενώπιον της ανακρίτριας ο 25χρονος

ΣΤΑΣΥ: Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα στον σταθμό Καλλιθέα - Ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης του έργου

Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο στη Λέρο – Σοβαρά τραυματίας η σύζυγός του

Τα δισεκατομμύρια του Μουντιάλ: Οι νικητές και οι χαμένοι