Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων που γίνεται στο Άμπου Ντάμπι, προκρίθηκε η Ίντερ, ύστερα από τη νίκη της με σκορ 3-0 επί της Κορεάτικης Σεονγκάμ στον ημιτελικό. Καλύτερος παίκτης των Ιταλών ήταν ο Ντιέγκο Μιλίτο, ωστόσο η αναμέτρηση «αμαυρώθηκε» από τον τραυματισμό του Γουέσλι Σνάιντερ. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (18/12) τη Μαζέμπε από το Κονγκό, η οποία είχε επικρατήσει την Τρίτη (14/12) της Ιντερνασιονάλ, με σκορ 2-0.
Ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα, η ομάδα του Μιλάνου, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό με τέρμα του Στάνκοβιτς, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως είναι το γρηγορότερο που έχει μπει στη διοργάνωση. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Ίντερ να προηγείται με 2-0, χάρη σε τέρμα του Ζανέτι στο 32ο λεπτό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντιέγκο Μιλίτο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 73’, με τον Αργεντινό επιθετικό να γίνεται από δημιουργός, «εκτελεστής».
Μελανό σημάδι της αναμέτρησης για τον Ράφα Μπενίτεθ είναι ο τραυματισμός του Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 4’. Ο Ολλανδός μέσος έχει υποστεί έναν μυϊκό τραυματισμό και δύσκολα θα αγωνιστεί στον τελικό.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Σεονγκάμ (Ταέ-Γιονγκ Σιν): Σουνγκ-Ριόνγκ Γιουνγκ, Γιάε-Σεόνγκ Κο, Μπιονγκ-Κουκ Τσο, Σάσα Ογκνενόφσκι, Τσουλ Χονγκ, Ντονγκ-Κεόν Τσο, Σουνγκ-Χουάν Κιμ, Μαουρίσιο Μολίνα, Γιάε-Τσεόλ Γιο (68’ Γουάνγκ-Γιν Γιέον), Σουνγκ-Κουκ Τσόι (68’ Χο-Γιουνγκ Σονγκ), Τζέναν Ράντοντσιτς (87’ Γιν-Ριόνγκ Κιμ).
Ίντερ (Ράφα Μπενίτεθ): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Κόρτομπα, Κίβου (78’ Σαντόν), Στάνκοβιτς, Καμπιάσο, Πάντεφ, Σνάιντερ (4’ Μότα), Ετό, Μιλίτο (81’ Μουντάρι).
Παναγιώτης Κεφαλάς