Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο 26χρονος ιδρυτής του facebook, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2010 από το «TIME». Όμως, διαφορετική άποψη από τους δημοσιογράφους είχαν οι αναγνώστες του περιοδικού. Ψήφισαν ως πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή τον προφυλακισμένο ιδρυτή του ιστότοπου «WIKILEAKS», Τζούλιαν Άσαντζ.

Εξηγώντας την επιλογή του Ζούκερμπεργκ, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Ρίτσαρντ Στένγκελ υποστήριξε ότι το facebook, με 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο «άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας».

Τη δεύτερη θέση στις επιλογές της συντακτικής ομάδας του «TIME» καταλαμβάνει το πολιτικό κίνημα “Tea Party” και την πεντάδα συμπληρώνουν, με σειρά επιλογής, οι Τζούλιαν Άσαντζ, ο πρωθυπουργός του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή.

Από την άλλη μεριά στη ψηφοφορία των αναγνωστών, πίσω από τον ιδρυτή του «WIKILEAKS», βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ποπ - σταρ Lady Gaga.

Όπως και να το δει κανείς, και στις δύο περιπτώσεις, το Διαδίκτυο ήταν ο μεγάλος νικητής.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Προφυλακίστηκε ο 35χρονος για την επίθεση στην οδηγό ταξί στη Νέα Ιωνία - Τι υποστήριξε

H Κατερίνα Γαλανού Γενική Διεθύντρια του ΣΚΑΪ 100,3

Video από το ατύχημα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Αγρίνιo - Στη ΜΕΘ ο 31χρονος οδηγός

Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ ζητά συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά των δύο γιατρών

Θάνατος Μαζωνάκη: «Μίλησε» το κινητό της γιατρού - Έσβησε συνομιλίες, αναζητούσε στην AI τρόπους επαναφοράς από μέθη

«Το μέλλον στα χέρια σας»: Πρόωρες εκλογές για τις 29 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Σάντσεθ - Αιχμές για Νετανιάχου

12χρονη σκοτώθηκε από πυροβολισμούς μετά από καβγά για θέση στάθμευσης στις ΗΠΑ

Άγριος διαπληκτισμός στη Λάρισα: 21χρονος μαχαίρωσε υπεύθυνο καταστήματος

Τούρκος μαφιόζος μεταφέρθηκε ασυνόδευτος από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας στο νοσοκομείο

48χρονη κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 7χρονο κορίτσι στο Σικάγο - Την ακινητοποίησαν περαστικοί