Η πλέον συνηθισμένη κατηγορία εναντίον του Ράφα Μπενίτεθ είναι πως έχει γεμίσει τη Λίβερπουλ με Ισπανούς και άλλους ξένους παίκτες, παραμερίζοντας το αγγλικό στοιχείο. Ο 46χρονος τεχνικός προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτήν την τακτική του, υποστηρίζοντας πως οι νεαροί Άγγλοι παίκτες είναι ακριβοί.

«Το ιδανικό για μένα θα ήταν να έχω μια ομάδα που να βασίζεται σε Άγγλους παίκτες, αλλά το πρόβλημα είναι η τιμή. Ζητάς έναν έφηβο χωρίς καμία εμπειρία και η τιμή του είναι 5 εκ. λίρες. Την ίδια στιγμή μπορείς να βρεις με τη μισή τιμή έναν καλύτερο και πιο έτοιμο παίκτη στο εξωτερικό. Είναι ένα πρόβλημα για το παιχνίδι στην Αγγλία. Υπάρχουν ακόμα πολλά ταλέντα, όμως είναι δύσκολο να τα αποκτήσει η Λίβερπουλ, ώστε να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος πάντως εκτός των μεταγραφών ξένων παικτών που έκανε μέχρι τώρα (Άγκερ, Κρόμκαμπ), έφερε στην ομάδα και πολλούς νέους παίκτες από μικρές ομάδες της Αγγλίας.

Οι Ντέιβιντ Μάρτιν (από την ΜΚ Ντονς), Τζακ Χομπς (από την Λίνκολν), Πολ Άντερσον (από τη Χαλ) είναι μερικοί από τους νεαρούς Άγγλους ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο, ο Μπενίτεθ υποστηρίζει πως η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί: «Οι ομάδες περιμένουν να ακούσουν το όνομα της ομάδας και ύστερα αποφασίζουν για την τιμή. Όταν ακούνε ότι ενδιαφέρονται ομάδες όπως η Λίβερπουλ, τότε νομίζουν ότι ήρθε μάννα εξ ουρανού και ανεβάζουν την τιμή».

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube