Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι ουραγών της Θεσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ. Ο «γηραιός» επικράτησε του «δικεφάλου» με 78-67 στο «Ιβανώφειο» και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, αφήνοντας τους πάικτες του Σούλη Μαρκόπουλου στη δεύτερη θέση από το τέλος, αφού στην ισοβαθμία ευνοούνται οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ και επικράτησαν δίκαια.
Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να σταθεί με αξιώσεις ο ΠΑΟΚ στο ματς και να καταφέρει να προηγηθεί με τρεις πόντους χάρη στις εμπνεύσεις του Μαυροκεφαλίδη. Ο 20χρονος σέντερ σημείωσε σε αυτό το διάστημα τους 12 από τους 22 πόντους του «δικεφάλου»,έχοντας ως αντίπαλο δέος τον Στεφάνοβιτς, που κατάφερρε να δώσει στους πάικτες του Γιούρι Ζντοβτς μια διαφορά 8 πόντων. Οι «ασπρόμαυροι κατάφεραν να μειώσουν στους πέντε πόντους στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έχοντας μόνο 1/12 τρίποντα.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά και στους 15 πόντους, έχοντας απίστευτο πάθος στην άμυνα και παίζοντας πολύ πιο δυνατά από τους αντιπάλους τους στις δυο ρακέτες. Οι Φέλτον και Τζένκινς πήραν την επιθετική σκυτάλη από τον Στεφάνοβιτς και η τρίτη περίοδος βρήκε τον «γηραιό» στο +13. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης πήρε την ομάδα του πάνω του, όμως δε φάνηκε να μπορεί να γυρίσει μόνος του την αναμέτρηση. Ο Ελληνς πλέι μέικερ μείωσε τη διαφορά μέχρι και στους πέντε πόντους, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Όμως οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε καθοριστικά λάθη στις κρίσιμες τελευταίες στιγμές και δεν μπόρεσαν να καταφέρουν τίποτα περισσότερο από το να φέρουν τη διαφορά στο +11, με τη λήξη της αναμέτρησης.
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-37, 64-51, 78-67
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιούρι Ζντοβτς): Φέλτον 19, Γιαννουζάκος 12 (3), Σφέικος 1, Στεφάνοβιτς 13 (2), Κούρτοβιτς 3 (1), Μάγλος, Δέδας 6 (2), Τζένκινς 18, Κούβελας 7 (10ρ.).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Ξανθόπουλος, Βεργίνης, Βασιλειάδης 15 (2), Γεωργίτσης, Ζούγιοβιτς 3 (1), Γκαγκαλούδης 22 (1), Μαυροκεφαλίδης 20, Σίμονς 2, Ενταγιέ 4.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης