Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Λιέτουβος Ρίτας, που δίκαια θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Ευρωλίγκα, γέμισε με ικανοποίηση παίκτες και τεχνική ηγεσία. Οι «ερυθρόλευκοι», με την 5η νίκη σε 11 αναμετρήσεις βρίσκονται πολύ κοντά στην επόμενη φάση, και τώρα αναζητούν και μία εκτός έδρας επιτυχία για να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στην πρόκριση.

Ο Κουίνσι Λιούις, ο οποίος έχει γίνει «στόχος» έντονης κριτικής από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο «λιμάνι», έκανε μεγάλο παιχνίδι την πλέον κατάλληλη στιγμή, και σήμερα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

«Το λέω συνέχεια ότι αυτή η ομάδα δένεται και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα συνεχίσει να το κάνει ως το τέλος της σεζόν».

Αναφερόμενος στη χθεσινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός σχολίασε:

«Είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι τεράστιοι και με εκπληκτικά φυσικά προσόντα. Αν προσθέσουμε και τα δικά μας προβλήματα τραυματισμών με τους ψηλούς, γίνεται κατανοητό γιατί είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ και δεν μπορούσαμε να φύγουμε στον αιφνιδιασμό. Δεν μπορούσαμε, δηλαδή, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ήμασταν, όμως, καλοί στην άμυνα κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Μπορεί να μην ήταν όμορφο το παιχνίδι, αλλά στο μπάσκετ χρειάζονται και οι... άσχημες νίκες».

Ο Κουίνσι Λιούις αναφέρθηκε και στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του:

«Το παιχνίδι στη Ρόδο δεν είναι εύκολο, γιατί ο αντίπαλός μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και τα παίζει όλα για όλα. Πρέπει να κερδίσουμε, όμως, και στη Ρόδο και στην Πολωνία. Είναι καιρός να αρχίσουμε να κερδίζουμε κι εκτός, γιατί παίζουμε πολύ καλά, αλλά κάποια λεπτομέρεια λείπει και δεν μας αφήνει να πανηγυρίσουμε. Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας στην Ευρωλίγκα...».

Από την πλευρά του, ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις έκανε δηλώσεις για την αναμέτρηση με τους συμπατριώτες του.

«Η αλήθεια είναι ότι όλοι είχαμε άγχος, αλλά εγώ πιο πολύ, γιατί έπαιζα εναντίον της Λιέτουβος. Είναι λάθος να επηρεάζομαι και στο μέλλον δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Ευτυχώς, έπαιξαν τα άλλα παιδιά και για μένα»

σχολίασε ο Σεϊμπούτις και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε προκριθεί ακόμα και δεν κοιτάμε μόνο αυτό. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Πρώτα στη Ρόδο, μετά εναντίον της Πρόκομ, έπειτα με την Τσιμπόνα και συνεχίζουμε».


Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς Όσμαν ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Δόξα Λευκάδας

Χάρις: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό»

Παναθηναϊκός: Στέλνει ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Χατζηδάκης: Πολύ δυνατή ομάδα ο Ηρακλής, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Kανονικά στα Γιάννενα το Vikos Φalcons-Ολυμπιακός

Stoiximan GBL: Κιτρινόμαυρο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και πλήρες μενού 6 αγώνων το Σάββατο!

Ολυμπιακός: «Άμεση αποκατάσταση των ζημιών και όλες οι ενέργειες για να μην ξαναβρεθούν στο γήπεδο οι λίγοι ανεγκέφαλοι»

ΑΕΚ: «Κάφροι έγραψαν εμετικά συνθήματα και περιύβρισαν τους νεκρούς μας, αναμένουμε από τον Ολυμπιακό να τους τελειώσει»

Το ελληνικό μπάσκετ στα καλύτερά του: Οι ομάδες της χώρας μας έκαναν το 10/10 στην Ευρώπη!

Χαραλαμπίδης: «Να είμαστε έτοιμοι στον μέγιστο δυνατό βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ»