Πανευτυχής για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δηλώνει στον «Πρωταθλητή» ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο 30χρονος μπακ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους «ερυθρολεύκους» και θα ενταχθεί στο δυναμικό τους το προσεχές καλοκαίρι (1η Ιουλίου), όταν και θα μείνει ελεύθερος από την Άντερλεχτ. Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πολωνού άσου.

«Κορυφαίος ο Ολυμπιακός»

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, Γνωρίζω πολλά για τους οπαδούς που είναι πολύ φανατικοί και δημιουργούν τρομακτική ατμόσφαιρα. Ξέρω αρκετούς παίκτες που παίζουν τώρα στην ομάδα. Το Ριβάλντο, τον Τζόρτζεβιτς και τον Λέμενς, με τον οποίο έπαιξα για έναν χρόνο στη Μπέβερεν. Γνωρίζω επίσης τον Καφέ, τον Ντάνι, τον Ταβλαρίδη και το Νικοπολίδη. Όλος ο πλανήτης ξέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και παίζει συνεχώς στο Champions League. Κάνει πρωταθλητισμό και είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίξω στην ομάδα που είναι καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

«Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε με τη μεγαραφή μου στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Η πρώτη μου σκέψη όταν έμαθα για τον Ολυμπιακό ήταν να εξετάσω τις παραμέτρους, κάτα πόσο ο σύλλογος αυτός με ικανοποιεί σε διάφορα θέματα. Θέλω να μου προσφέρει φιλοδοξίες, να είναι καλή ομάδα, να έχει καλή ατμόσφαιρα, η ζωή μου να είναι καλή και βέβαια το οικονομικό είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Έκατσα και είδα όλες τις προτάσεις που είχα και διαπίστωσα ότι ο Ολυμπιακός μου προσφέρει όλα όσα ζητάω. Είναι καλή ομάδα, με καλό τεχνικό τιμ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, παίζει συνέχεια στο Champions League και κατακτά συνεχώς τίτλους. Συνεπώς όλες μου οι απαιτήσεις εκπληρώνονται. Παλαιότερα είχα προτάσεις από τη Σέλτικ, τώρα τελευταία από το Ανόβερο, την Οσέρ και τη Ναντ και ακόμη παλαιότερα από τη Χαρτς. Η πρόταση του Ολυμπιακού όμως ήταν πιο συγκεριμένη και είναι μια ομάδα που σου προσφέρει τα πάντα. Θα μπορούσα να περιμένω μέχρι το Μουντιάλ, αλλά προτίμησαν τον Ολυμπιακό γιατί ικανοποίησε όλες μου τις απαιτήσεις. Μόλις τελειώσει το Μουντιάλ αρχίζει η περιπέτειά μου στον Ολυμπιακό, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό».

Ποια είναι τελικά η θέση που αγωνίζεται;

«Έχω παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Δεξιά., αριστερά, ως λίμπερο και ως στόπερ. Στην Άντερλεχτ παίζω δεξί μπακ, στην εθνική Πολωνίας αριστερό μπακ, ενώ στη Μουσκρόν έπαιζα ως στόπερ. Μου αρέσει πλέον να παίζω είτε αριστερά είτε δεξιά».

«Τα αποτελέσματα μιλούν για τον Σόλιντ»

«Δεν γνωρίζω τον Τροντ Σόλιντ προσωπικά, αλλά γνωρίζω την καριέρα του. Πάντα είχε αποτελέσματα και αυτό μιλά από μόνο του. Δεν ξέρω πώς δουλεύει, αλλά εκείνος ξέρει πώς παίζω, αφού είχαμε βρεθεί αντίπαλοι 7-8 φορές. Δείχνει ότι είναι ο σωστός άνθρωπος, στη σωστή θέση. Μιλήσαμε μια φορά για να μου αποδείξει ότι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι πραγματικά σοβαρό».

Καλή γνώμη για τον Μάρκο Νε

«Προέρχεται από μια ομάδα που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Αυτός και οι συμπατριώτες του από την Ακτή Ελεφαντοστού έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα και δύσκολα την κερδίζεις. Είναι πολύ καλός παίκτης και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι παίκτης του μέλλοντος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube