Το «διαζύγιο» με τον Ρασάντ Φίλιπς ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΚΑΕ Μακεδονικός. Ο Αμερικανός παίκτης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στους 2,5 μήνες που αγωνίστηκε στην ομάδα της Κοζάνης και πλέον αποτελεί παρελθόν. Αντικαταστάτης ο Λι.
Ο Φίλιπς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Μακεδονικό τον Νοέμβριο, οπότε και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ντάρεν Κέλι, αλλά δεν «έπεισε» με τον απόδοσή του τους διοικούντες την ΚΑΕ. Η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Μακεδονικός έχει ως εξής: «Η ΚΑΕ Μακεδονικός ανακοινώνει τη λύση συμβολαίου του αθλητή Ρασάντ Φίλιπς».
Αντικαταστάτης του Φίλιπς θα είναι ο 31χρονος Αμερικανός πλέι μέικερ (1,87μ.), Πάτρικ Λι. Οι Κοζανίτες έχουν στα χέρια τους υπογεγραμμένο το προσύμφωνο που έστειλε ο παίκτης, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.
Ο Λι ξεκίνησε φέτος στη Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, με την οποία αγωνίστηκε σε μόλις ένα παιχνίδι. Αποχώρησε απο την ισραηλινή ομάδα τον Οκτώβριο και απο τότε δε ξαναγωνίστηκε. Την τριετία 2002-2005 επαιξε στην ουγγρική Ντεμπρετσένι, με τη φανέλα της οποίας τέθηκε αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο ULEB Cup (2003-04). «Θήτευσε» ακόμη στη δεύτερη κατηγορία της Ουγγαρίας, αλλά και στο ολλανδικό πρωτάθλημα με την Ντεν Μπος (2000-01).
Οι διοικούντες τον Μακεδονικό δεν σταματούν στην απόκτηση του Λι, καθώς σκέφτονται να ενισχύσουν το δυναμικό της ομάδας με ακόμη έναν παίκτη.
Ο Ρασάντ Φίλιπς εμφανίστηκε στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης, όπου του γνωστοποιήθηκε πως αποτελεί πλέον παρελθόν από τον σύλλογο.
Επιμέλεια: Πανωραία Λουκά