Στον επόμενο τόνο! Νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα -αυτή τη φορά στην εφορία Καλλιθέας στην οδό Θησέως. Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει, στο μεταξύ, το κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 85 στους Αμπελόκηπους, λόγω της πρωινής (08:30) ισχυρότατης έκρηξης παγιδευμένης μοτοσικλέτας, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

Σαράντα λεπτά πριν από την έκρηξη άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και προχώρησε στην εκκένωση του κτιρίου. Τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, το κτίριο του Πρωτοδικείου έπαθε μεγάλες ζημιές, όπως και το πίσω μέρος των γραφείων της Νομαρχίας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η βόμβα αποτελούνταν από μια εκρηκτική ύλη που παρασκευάζεται από νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Όπως είναι λογικό, όμως, οι σημερινές εξελίξεις, λίγες ώρες πριν το τέλος του 2010, προκαλούν έντονο προβληματισμό, αλλά και ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί για τη σύγκρουση - Απολογισμός έργου από το 2019 και μετά

Αντίστροφη μέτρηση για την απογραφή των ανελκυστήρων – 10 ερωτήσεις και απαντήσεις πριν λήξει η προθεσμία

Απομακρύνθηκε από την Ψαθούρα το ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο - Ρυμουλκείται σε λιμάνι της Τουρκίας

Ο χρυσός δεν λάμπει πάντα: Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% η τιμή του μέσα σε πέντε μήνες

«Φρένο» του υπουργείου Μεταφορών στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις

Θαύμα στα συντρίμμια της Βενεζουέλας: 11χρονο αγόρι ανασύρθηκε ζωντανό τρεις ημέρες μετά τους σεισμούς

Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι ελληνικές - Πού υπερέχουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα

Καιρός: Με 36άρια και θυελλώδεις ανέμους η Κυριακή – Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Υπό έλεγχο η φωτιά σε υπόγειο κτιρίου στην Ελευσίνα

Τραγωδία στη Λευκάδα: Νεκρή 50χρονη Ιταλίδα που επέβαινε σε ιστιοφόρο