Σπουδαίο διπλό στην έδρα της Γουίγκαν για τη Νιούκαστλ που επικράτησε με σκορ 1-0. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Αμεόμπι στο 19', μετά από σουτ του Λόβενγκρατς στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα και δεύτερο δοκάρι με την κεφαλιά του Κολοτσίνι στο 41’.

Ωραία ανάπτυξη, αλλά καθόλου ουσία για τους γηπεδούχους.

Ο αγώνας:

Μόνο την υπεροχή στην κυκλοφορία της μπάλας και την ωραία ανάπτυξη του παιχνιδιού είχε η Γουίγκαν στο πρώτο ημίχρονο γιατί η ουσία και οι φάσεις ήταν όλα από την πλευρά της Νιούκαστλ.

Στο 3’ ο Αμεόμπι ακόμη πρέπει να αναρωτιέται πως μπορεί να αστόχησε σε μία κλασική ευκαιρία μόνος του με το τέρμα στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Στο 19’ πάντως απαλλάχτηκε από το βάρος όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αλ Χαμπσί απέκρουσε την προσπάθεια του Μπάρτον, ο Λόβενγκρατς πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι με τον Αμεόμπι να παίρνει το δεύτερο ριμπάουντ στην ίδια φάση και να βάζει το γκολ.

Η Γουίγκαν προσπάθησε να αντιδράσει όμως χωρίς; Την μεγάλη ευκαιρία την οποία είχαν και πάλι οι «καρακάξες» όταν στο 41’από κόρνερ του Μπάρτον ο Κολοτσίνι έπιασε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος σχεδόν της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με την Γουίγκαν να έχει την κατοχή της μπάλας, να αναπτύσσεται ωραία αλλά μέχρι εκεί. Έξω από την περιοχή του Χάρπερ, γιατί μέσα δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με αξιοζήλευτο πάθος στην άμυνα και συνεχείς αλληλοκαλύψεις καθάριζαν κάθε πιθανό κίνδυνο και θα μπορούσαν να φύγουν και με ένα δεύτερο γκολ αν ο Τέιλορ δεν αστοχούσε σε μία κοντινή κεφαλιά από κόρνερ και πάλι του MVP της Νιούκαστλ, Μπάρτον.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 1/1

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(14’ Mόρισον - 3’ Ρούνεϊ, 75’ Ερνάντεζ)

Γουέστ Χαμ- Γούλβς 2-0
(51’ αυτ. Ζούμπαρ, 79’ Σίαρς)

Λίβερπουλ-Μπόλτον 2-1
(49’ Τόρες, 91’ Κόουλ - 43’ Ντέιβις)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκπουλ 1-0
(34’ Τζόνσον)

Σάντερλαντ- Μπλάκμπερν 3-0
(11’ Γουέλμπεκ, 19’ Μπεντ, 89’ Γκιάν)

Στόουκ-Έβερτον 2-0
(23’ Τζόουνς, 69’ αυτ. Τζιαγκέλκα)

Τότεναμ-Φούλαμ 1-0
(42’ Μπέιλ)

Μπέρμιγχαμ-Άρσεναλ 0-3
(13' Φαν Πέρσι, 58' Νασρί, 66' αυτ. Τζόνσον)

Κυριακή, 2/1

Τσέλσι-Άστον Βίλα 3-3
(22' πεν. Λάμπαρντ, 84' Ντρογκμπά, 89' Τέρι - 41' πεν. Γιάνγκ, 47' Χέσκεϊ, 90+2' Κλάρκ)

Γουίγκαν-Νιούκαστλ 0-1
(19' Αμεόμπι)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική:

Τρίτη, 4/1 (22:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Στόουκ
Μπλάκπουλ- Μπέρμιγχαμ
Φούλαμ- Γουέστ Μπρομ

Τετάρτη, 5/1

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 21:45
Άστον Βίλα- Σάντερλαντ 21:45
Γούλβς-Τσέλσι 21:45
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 21:45
Έβερτον-Τότεναμ 22:00
Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ 22:00
Μπόλτον-Γουίγκαν 22:00

Άκης Βαΐου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ακέφαλη» και… αποκλεισμένη από το Κύπελλο η Γιουνάιτεντ, τεράστια επιτυχία για την Μπράιτον!

Κουράστηκε για την πρόκριση η Γουέστ Χαμ, ζημιά για Μαυροπάνο που αποχώρησε με φορείο

Άρσεναλ των… στημένων, διέλυσε την Πόρτσμουθ με χατ-τρικ Μαρτινέλι και τρία γκολ από κόρνερ!

Πρόκριση με ανατροπή και τριάρα για την «ψυχωμένη» Λιντς

Λίβερπουλ: Χάνει τον Μπράντλεϊ για όλη τη σεζόν!

Συγκινητικές στιγμές μετά την επική πρόκριση της Μάκλσφιλντ: Στα αποδυτήρια οι γονείς παίκτη που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Με πεντάρα και ξέσπασμα στο φινάλε, η έναρξη της εποχής Ροσένιορ στην Τσέλσι

Πέταξε εκτός την Τότεναμ η Άστον Βίλα και έδωσε συνέχεια στις μέρες αγωνίας του Φρανκ…

Το Κύπελλο Αγγλίας είχε 117 χρόνια να δει τέτοιο «μπαμ», όπως αυτό που έκανε η Μάκλσφιλντ!

Ματς - έπος στο Νιούκαστλ, πρόκριση για τις «καρακάξες» που ισοφαρίστηκαν στο 120', αλλά πέρασαν στα πέναλτι!