Τις 549 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έφτασε ο Τσάβι στην εντός έδρας νίκη των «μπλαουγκράνα» επί της Λεβάντε με σκορ 2-1, για την 17η αγωνιστική της Primera Division. Η «μπάρτσα» χάρη σε δύο γκολ του Πέδρο (47' και 59') «καθάρισε» το ματς, ενώ στην άλλη αναμέτρηση που γινόταν την ίδια ώρα η Μάλαγα πήρε το «διπλό» στην έδρα της Σπόρτινγκ Χιχόν με σκορ 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν αρκετά «μαχητικοί» με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα. Όμως, η Μπαρτσελόνα με τα δύο γκολ του Πέδρο σε διάστημα δώδεκα λεπτών (47’ και 59’) στο δεύτερο ημίχρονο, έθεσε τις βάσεις για τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους απλά να μειώνουν με ωραίο σουτ του Στουάνι στο 80’.

Τις δέκα διαδοχικές αγωνιστικές χωρίς νίκη έφτασε η Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας απο τη Μάλαγα με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 42ο λεπτό με πέναλτι του Κάστρο, όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γούελιγκτον έκανε το 1-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε απο το 59ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Απόνο.







Με Κανουτέ επέστρεψε στις νίκες η Σεβίλλη.


Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/1/2011

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια 1-2
(86’ Γιορέντε - 22’ πεν, 52’ Αντριάν)

Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 2-1
(47’, 59’ Πέδρο - 80’ Στουάνι)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Μάλαγα 1-2
(42’ πεν Κάστρο - 45+1’ Γουέλιγκτον, 59’ πεν Απόνο)

Σεβίλλη-Οσασούνα 1-0
(36΄Κανουτέ)

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-1
(29' Αντούριθ, 90'+2' Μάτα - 45' αυτ. Κόστα)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/1/2011

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρασίνγκ Σανταντέρ (21:00)
Μαγιόρκα-Χέρκουλες (21:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία (21:00)
Σαραγόσα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:00)
Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Σαραγόσα
Χέρκουλες-Ατλέτικο Μαδρίτης
Λεβάντε-Βαλένθια
Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μαγιόρκα-Αλμερία
Οσασούνα-Χετάφε
Ρασίνγκ Σανταντέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σεβίλλη

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κόκε: «Με το εμπόριο ναρκωτικών έβγαζα σε δύο μήνες όσα σε έναν χρόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά κινδύνευα»

Ο κόσμος της Ρεάλ μίλησε: Στηρίζει Αλόνσο και θέλει να φύγει ο Βινίσιους

Έκλεισαν το 2025 με τεσσάρες, Μπέτις και Έλτσε!

Ραφίνια και Λαμίν Γιαμάλ έκαναν τα… δικά τους και η Μπαρτσελόνα προελαύνει στην κορυφή!

Σούπερ Ατλέτικο με τριάρα στην έδρα της Τζιρόνα και συνέχεια στο κυνήγι της κορυφής!

Πλήγμα με Κρίστενσεν, εκτός για 3-4 μήνες με σοβαρό τραυματισμό

Περήφανος ο Βλαχοδήμος με έξι αποκρούσεις στο «Μπερναμπέου», παρά την ήττα της Σεβίλλης

Εμπαπέ: Ισοφάρισε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και το πανηγύρισε όπως εκείνος

Ξέσπασμα Αλμέιδα για τη διαιτησία του αγώνα με Ρεάλ: «Ήταν απαίσια-Η σιωπή είναι προδοσία κι εγώ δεν είμαι προδότης»

Αποδοκιμάστηκε από το «Μπερναμπέου» ο Βινίσιους-Διέγραψε τη φωτο προφίλ του με τη Ρεάλ στο Instagram