Υστέρα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο Πανιώνιος επικράτησε δύσκολα 76-74 του Μακεδονικού στο κλειστό του Ελληνικού, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για την Α1 των ανδρών. Αυτή η νίκη ήταν η έβδομη εντός έδρας και όγδοη συνολικά στην εφετινή σεζόν για τους «κυανέρυθρους», ενώ αντίθετα ο Μακεδονικός μετράει μόλις μια επιτυχία σε οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια.

Νίκη για διαφορετικούς λόγους ήθελαν και οι δύο ομάδες, κάτι που συντέλεσε στο να παιχτεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο μεν Πανιώνιος έχει ως στόχο το πλασάρισμα του στην πρώτη εξάδα, ενώ αντίθετα η ομάδα της Κοζάνης πλέον παλεύει για την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Έτσι, με τους δύο αντιπάλους να παλεύουν με πάθος για να φτάσουν στους δικούς τους στόχους, το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό της, συμβαδίζοντας στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 23-21 στο 10΄, ενώ στα μισά της δεύτερης περιόδου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 35-33, καθοδηγούμενοι επιθετικά από τον Ηλιάδη. Με τη λήξη του ημιχρόνου ο Πανιώνιος βρισκόταν στο +6, ενώ οι «κυανέρυθροι» διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 30΄. Στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Μακεδονικός κατάφερε ωστόσο να περάσει μπροστά με 72-68, έχοντας ως επιθετικές αιχμές τον Χαραλαμπίδη και τον νεοαποκτηθέντα Πάτρικ Λι. Ο Πανιώνιος, όμως, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία λέξη του. Πέρασε ξανά μπροστά με 73-72 και 75-74, με τον Χάρβεϊ να διαμορφώνει με μια βολή το τελικό αποτέλεσμα, αφού πρώτα οι Χαραλαμπίδης και Λι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 47-41, 61-55, 76-74

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Νίκος Λινάρδος): Κέκκελης 2, Πετρόπουλος 5, Βασιλόπουλος, Περπέρογλου, Εϊβερι 8 (1), Αγγελόπουλος 7, Ηλιάδης 15 (1), Οικονόμου 13, Μαρμαρινός 8, Χάρβεϊ 18, Κατζιούλις

Μακεδονικός (Γιώργος Καλαφατάκης): Μπρέισι 7 (1), Λι 15 (3), Χαραλαμπίδης 20 (2), Καράμπουλας 5, Τότσιος 7 (1), Μπράουν 11, Συμεωνίδης 2, Τζακόπουλος, Καραποστόλου, Δαλιάρης, Πέτρουλας 7

Διαιτητές: Πιτσίλκας, Αναστόπουλος, Διαμαντής

Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χατζηδάκης: Πολύ δυνατή ομάδα ο Ηρακλής, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Kανονικά στα Γιάννενα το Vikos Φalcons-Ολυμπιακός

Stoiximan GBL: Κιτρινόμαυρο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και πλήρες μενού 6 αγώνων το Σάββατο!

Ολυμπιακός: «Άμεση αποκατάσταση των ζημιών και όλες οι ενέργειες για να μην ξαναβρεθούν στο γήπεδο οι λίγοι ανεγκέφαλοι»

ΑΕΚ: «Κάφροι έγραψαν εμετικά συνθήματα και περιύβρισαν τους νεκρούς μας, αναμένουμε από τον Ολυμπιακό να τους τελειώσει»

Το ελληνικό μπάσκετ στα καλύτερά του: Οι ομάδες της χώρας μας έκαναν το 10/10 στην Ευρώπη!

Χαραλαμπίδης: «Να είμαστε έτοιμοι στον μέγιστο δυνατό βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ»

Φαλ αντί Ναν στο εγχώριο ρόστερ του Παναθηναϊκού

Απαλλαγή Ολυμπιακού δίχως βαθμολογική κύρωση για την προσφυγή στην τακτική δικαιοσύνη

Προμηθέας: «Υπομονή και επιμονή, η αλήθεια έλαμψε»