Στη διοίκηση της ΑΕΚ παρέπεμψε ο Μανόλο Χιμένεθ για το μέλλον του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Ισπανός τεχνικός επανέλαβε πως για τον ίδιο ο Αλγερινός επιθετικός είναι εκτός ομάδας και άφησε να εννοηθεί πως αν η ΠΑΕ αποφασίσει κάτι διαφορετικό, θα το συζητήσει με τον Σταύρο Αδαμίδη. «Η ομάδα είναι πάνω από όλα. Μέχρι την Κυριακή είχε πολύ καλή συμπεριφορά, αλλά υπερέβη τα εσκαμμένα», τόνισε.

«Σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες υπάρχει εσωτερικός κανονισμός που ορίζουν οι διοικήσεις. Μέχρι την Κυριακή η συμπεριφορά του ήταν πολύ καλή, αλλά κάτι έγινε και υπερέβη τα εσκαμμένα. Ήταν μία απρεπής συμπεριφορά από μέρους του και είναι εκτός ομάδας. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Έγινε ένα συμβάν ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι πάνω από τα πρόσωπα βρίσκεται ο σύλλογος. Εγώ τον έκανα πέρα από την ομάδα, ο σύλλογος θα καθορίσει τι θα γίνει. Αγωνιστικά αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο Τζεμπούρ είναι μία απώλεια. Πάνω απ' όλους όμως είναι η ομάδα, δεν με ενδιαφέρει τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Η διοίκηση ξέρει τι έχει συμβεί και θα αποφασίσει. Εγώ τον έχω απομακρύνει από την ομάδα. Έχω κάνει την αναφορά μου στη διοίκηση. Ο Τζεμπούρ μου ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν δικαιολογείται. Όποια κι αν είναι η απόφαση της διοίκησης θα τη σεβαστώ, είτε αν συμφωνώ είτε όχι. Αν δεν συμφωνώ όμως θα κάνω διάλογο με τον πρόεδρο - γιατί έχω την τύχη να έχω ένα πρόεδρο που κάνει διάλογο - και θα το λύσουμε. Με το διάλογο όλα λύνονται».



Πηγή video: tilesport.tv

Ο 46χρονος προπονητής δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του επεισοδίου ή να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν την πλευρά του ποδοσφαιριστή να μιλά για στημένο επεισόδιο προκειμένου να οδηγηθεί στην εξοδο από την ομάδα.

Όσο για το αν η πολύ πιθανή αποχώρηση του Τζεμπούρ αυξάνει τις πιθανότητες ανανέωσης του συμβολαίου του Μπλάνκο, είπε: «Είναι ξεκάθαρη η εισήγησή μου. Είναι καλός παίκτης και θέλω να παραμείνει στην ομάδα. Από τη στιγμή που ο Τζεμπούρ δεν θα υπάρχει για μας, ενδεχομένως να αλλάξουν οι προτεραιότητές μας στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αν δεν συνεχίσει ο Τζεμπούρ στην ομάδα, θα αλλάξουν σίγουρα κάποια σχέδια».

Για τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις αρκέστηκε να δηλώσει πως «… για το μίνιμουμ του στόχου μας, την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, έχω πει ότι χρειαζόμαστε μεταγραφές. Ξέρω πού θέλει ενίσχυση η ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό. Αν δεν γίνουν μεταγραφές πρέπει να βγάλουμε την περηφάνια μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε παίκτες που θα κατακτήσουν την ΑΕΚ ανταγωνιστική και θα τη βοηθήσουν να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να «υποβιβάσει» παίκτες που δεν υπολογίζει στη δεύτερη ομάδα λέγοντας: «Δεν θα στείλουμε κανέναν παίκτη στη δεύτερη ομάδα. Οι παίκτες ξέρουν τι σκέφτομαι γι' αυτούς. Τους τα έχω πει. Το έχουν εκτιμήσει».

Αναφορικά με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, τις μέτριες εμφανίσεις του και τη φημολογία περί λύσης του συμβολαίου του, έσπευσε να καλύψει τον Σενεγαλέζο μέσο λέγοντας πως «θέλουμε να τον βοηθήσουμε να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο».

Τέλος, ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που ανέλαβε την ΑΕΚ, απάντησε: «Σίγουρα είναι περισσότερες οι δυσκολίες, απ' όσες υπολογίζω. Συνειδητοποιώ τις αποφάσεις μου. Θυμάστε ότι περίμενα τον Δεκέμβρη, αλλά φτάνοντας στον Γενάρη είμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν πριν. Δεν πρόκειται να τα παρατήσω. Θα συνεχίσω να δουλεύω».

Σκάουτερ της Βίσλα στο γήπεδο

«Εκπρόσωπος της Βίσλα Κρακοβίας θα βρεθεί στις 5/1 στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Κέρκυρα για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ένωσης».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στο… ψυγείο διαιτητής και βοηθός του ΟΦΗ-Παναθηναϊκός

Οπαδός της ΑΕΚ ακρωτηριάστηκε από φωτοβολίδα στους πανηγυρισμούς έξω απ’ το γήπεδό της

Τσακίρης: «Ο Νίκολιτς κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα και συνθέτει το παζλ της επιτυχίας με τα όσα πετυχαίνει»

Νικολακόπουλος: «Τα μεγάλα ''διπλά'' του Ολυμπιακού του Μεντιλίμπαρ και ο... οδηγός Ρόμα»!

«Έχει πάρει φωτιά στην Ελλάδα, οδηγεί την ΑΕΚ στην κορυφή»: Ύμνοι στη Ρουμανία για Μαρίν!

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει στα χέρια του την κατάσταση για να αποφύγει την ποδοσφαιρική καταστροφή»

Οριστικό του Γρηγορίου στον Άρη - Σηκώνει μανίκια και κάθεται στον πάγκο με τον Παναθηναϊκό

Παντελίδης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Υπήρχε ένα μαύρο σύννεφο πάνω από την ομάδα, πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει»

Σαββόπουλος: «Είχαν δοθεί αρκετές αφορμές για την απομάκρυνση Χιμένεθ - Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή Γρηγορίου»

Τσορμπατζόγλου: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού αν αποκλειστεί από την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ - Σκόρπισε στο φινάλε στη Λάρισα»

TAGS: A.E.K.