Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χάντμπολ, Μουσταφά Χασάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διοργάνωσε η χώρα μας.

«Οι Έλληνες ξέρουν να δουλεύουν και πραγματοποίησαν τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε θαυμάσιες εγκαταστάσεις που αποτελούν μια σπουδαία κληρονομιά για την χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά Χασάν στην πρώτη συνέντευξη του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ. Ενώ, όσον αφορά στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2009, ο Μουσταφά Χασάν τόνισε: «Η Ελλάδα έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο. Δεν είναι, όμως, η μόνη υποψήφια. Υπάρχουν η Κροατία και η Ρουμανία. Θα περάσουν κάποιοι μήνες μέχρι να ληφθεί η απόφαση. Θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί τις υποψήφιες χώρες και θα εξετάσει τις εγκαταστάσεις, αλλά και άλλες προϋποθέσεις διεξαγωγής. Η Ελλάδα πρέπει να ετοιμάσει και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει, έναν πληρέστερο φάκελο με τον οποίο θα στηρίξει την υποψηφιότητά της».

Μεταξύ άλλων, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, ανέλυσε τους στόχους της νέας του θητείας επισημαίνοντας ότι η σκληρή δουλειά είναι το βασικό μέλημά τους. «Θα εργαστούμε σκληρά. Θα προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικά μέτρα». Ο Μουσταφά Χασάν, επεσήμανε, επίσης, ότι στόχος της διεθνούς ομοσπονδίας είναι να κάνει το χάντμπολ ακόμη πιο ελκυστικό και «τηλεοπτικό», αλλά και να «ανοίξει» μεγάλες αγορές στις οποίες το άθλημα δεν είναι δημοφιλές, «όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ιαπωνία και άλλες. Θέλουμε ακόμη να προσθέσουμε στην αλυσίδα των ισχυρών χωρών και νέες. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και για χώρες που έχουν διοργανώσει με επιτυχία Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σκεπτικό μας είναι ότι μία χώρα που οργανώνει μια ομάδα ανθρώπων η οποία διοργανώνει υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων αγώνες, θέλει στήριξη για να διατηρηθεί. Ευελπιστούμε σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των Ομοσπονδιών. Θέλουμε το χάντμπολ να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς και να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος τον παρακολούθησαν 33.000 θεατές. Αυτό αποτελεί ρεκόρ για το χάντμπολ και τα ρεκόρ μας κάνουν πιο απαιτητικούς. Πρέπει να δουλέψουμε για να αναπτύσσεται το χάντμπολ και στην τελευταία γωνιά του πλανήτη».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, συμπλήρωσε πως η επιτροπή αγώνων θα αποφασίσει τις αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 10 Αυγούστου του 2005., όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία και ο Καναδάς.

Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube