Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ολύμπια Λάρισας, επί της ΑΕΚ με 79-72 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και πήραν μια δίκαιη νίκη κόντρα σε μια Ένωση, που δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, ποτέ την αντίπαλό της. Οι «πορτοκαλί» είχαν την υπεροχή στα ριμπάουντ καθώς και στα εύστοχα τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι, μ’ αυτή την ήττα, μετρούν δέκα ήττες στο πρωτάθλημα και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια.

Στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία και διατηρούσε το υπέρ της προβάδισμα, με τους Κόπενραθ, Μπουρούση και Καλαμπόκη να βρίσκονται σε καλή μέρα. Ωστόσο, οι Αμερικάνοι της Ολύμπια, Μέισον και Στιούαρτ με 8 πόντους ο καθένας, μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, έδωσαν προβάδισμα στους «πορτοκαλί», 19-18 στο 10'. Στους γηπεδούχους άνηκε το δεύτερο δεκάλεπτο, (με μπροστάρη τον Ραντόγεβιτς), στο οποίο πήραν το προβάδισμα και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στον «δικέφαλο». Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Θεσσαλοί είχαν σαφές υπεροχή στα ριμπάουντ, με τον Μπουρούση από την άλλη να κρατά την ΑΕΚ ζωντανή στο «κυνήγι» του παιχνιδιού. Το σκορ στο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με τέσσερις πόντους μπροστά.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Ολύμπια να βρίσκεται μπροστά με 50-42 χάρη στην επιθετική και αμυντική συνεισφορά του Πρόδρομου Νικολαϊδη. Οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούζη, ωστόσο αφυπνίστηκαν και μείωσαν για λίγο το σκορ μέχρι που την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν και πάλι οι Μέισον και Στιούαρτ… Οι δύο Αμερικανοί με τον Ραντόγεβιτς άξιο συμπαραστάτη, ξέφυγαν με 77-61, όπου και ήταν και το τελικό «χτύπημα» για τους Ενωσίτες. Το τελικό 79-72 ήταν μια αναμενόμενη επικράτηση μιας Ολύμπια, η οποία από την αρχή μέχρι το τέλος ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο, παίρνοντας επάξια την νίκη.

Επιμέλεια: Ηλίας Σπινάσας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube