Το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο του Γιούργκεν Κλίνσμαν μετά τη νίκη με 4-1 που σημείωσε η εθνική ομάδα της Γερμανίας απέναντι στις ΗΠΑ σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη την Τετάρτη στο Βεστφάλεν. Τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ» όσο και οι Γερμανοί διεθνείς είχαν δεχθεί τεράστια πίεση για μια καλή εμφάνιση μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις στα φιλικά με αποκορύφωμα τη συντριβή με 4-1 από την Ιταλία.
«Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να πιέσουμε τους Αμερικάνους. Ήταν πραγματικά ωραίο να βλέπω την ομάδα μου να παίζει καλά και να παίρνει αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Κλίνσμαν, ενώ άφησε κατά μέρος τις ερωτήσεις, που αφορούσαν την προετοιμασία της εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και δε θέλησε να σχολιάσει τα πρόσφατα επικριτικά σχόλια του Τύπου και ισχυρών ανδρών του ποδοσφαίρου της χώρας, όπως του Φραντς Μπεκενμπάουερ, εναντίον του. «Αισθάνομαι την ίδια χαρά και τον ίδιο ενθουσιασμό για αυτή τη δουλειά, σαν να ήταν πρώτη φορά. Μπορούμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά θα τον πετύχουμε βήμα-βήμα», κατέληξε ο «Κλίνσι».
Και τα πέντε γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Για την εθνική Γερμανίας σκόραραν οι Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Όλιβερ Νόιβιλ, Μίροσλαβ Κλόζε και Μίκαελ Μπάλακ. Για τις ελλιπείς ΗΠΑ το γκολ της τιμής σημείωσε ο Στιβ Τσερουντόλο.
Επιμέλεια: Δήμητρα Αδάμ