Ολοκλήρωσε τη σειρά των ταξιδιών του ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας επισκέφθηκε και τις 31 χώρες, των οποίων οι εθνικές ομάδες προκρίθηκαν για το Μουντιάλ που αρχίζει στις 9 Ιουνίου.
Η τελευταία χώρα που φιλοξένησε τον «Κάιζερ» ήταν η Αυστραλία και είναι αξιοσημείωτο πως ο «ζωντανός θρύλος» του γερμανικού ποδσφαίρου συμπλήρωσε 75.000 μίλια ταξιδιού με το αεροπλάνο. Ωστόσο, παρά τη φυσιολογική κούραση ο 60χρονος Μπεκενμπάουερ δήλωσε πως η όλη διαδικασία άξιζε τον κόπο.
«Αυτό το ταξίδι ήταν κοπιαστικό και κόστισε πολύ, αλλά ήταν μία από τις καλύτερες ιδέες που είχαμε. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική», τόνισε ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο σαν παίκτης (το 1974) αλλά και σαν προπονητής (το 1990).
Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος