Μετ’εμποδίων συνεχίζεται προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών. Ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους έκανε χθες ο Παπαδόπουλος, εγκατέλειψε ο Μόρις που δέχθηκε κλοτσιά στο δίτερμα, με ενοχλήσεις προπονείται και ο Γκούμας, αλλά και οι τρεις αναμένεται να σφίξουν τα δόντια και αγωνιστούν την Κυριακή. Καμία βιασύνη για τα μεταγραφικά στο «τριφύλλι», ωσότου ξεκαθαρίσει το θέμα παραμονής του Μαλεζάνι. Προτάθηκε κι εξετάζεται ο Αργεντίνος Χίρσινγκ. Στην κρίσιμη επαφή Δήμου- ΥΠΕΧΩΔΕ την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετά θέματα σε ότι αφορά το γήπεδο των πράσινων στο Βοτανικό. «Όταν κυκλοφορήσαμε το dvd με τα διαιτητικά λάθη πολλοί βιάστηκαν να το χλευάσουν», δήλωσε ο Αργύρης Μήτσου.
Μετ’εμποδίων, όπως συνέβη και πριν τον αγώνα με την Ξάνθη, συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών. Η νίκη είναι επιτακτική-για να αξιοποιηθεί στο έπακρο τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Τούμπα-ωστόσο τα προβλήματα δεν αφήνουν τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι σε ησυχία. Οι Μόρις, Παπαδόπουλος και Γκούμας εξακολουθούσαν να νιώθουν ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποχωρήσει από την απογευματινή προπόνηση μετά το ζέσταμα, ο δεύτερος να κάνει ατομικό πρόγραμμα και ο τρίτος να υποβληθεί σε ωριαία θεραπεία μετά το τέλος της προπόνησης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όλοι τους θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και θα παίξουν στο ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο, με τον κίνδυνο της θλάσης να ελλοχεύει.
Στην πρωινή προπόνηση, που περιελάμβανε κυρίως βάρη και διεξήχθη ολόκληρη στο γυμναστήριο, συμμετείχαν και οι τρεις κανονικά. Το απόγευμα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δεν προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του προκειμένου να μην επιβαρυνθεί. Σήμερα πιθανότατα θα προπονηθεί κανονικά χωρίς να δίνει το 100%, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο της θλάσης. Ο Νασίφ Μόρις συμμετείχε στο ζέσταμα, αλλά αισθάνθηκε βαρύ τον δικέφαλο του ποδιού του και αποχώρησε για να αποφύγει τυχόν ζημιά. Ο Γιάννης Γκούμας προπονήθηκε κανονικά, έβγαλε όλο το πρόγραμμα, αλλά οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό δεν τον έχουν αφήσει. Μετά την προπόνηση έκανε για μία ώρα θεραπεία, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα. Ο Γκούμας ανησυχεί μήπως κάποια στιγμή το συγκεκριμένο πρόβλημα του προκαλέσει τράβηγμα στον προσαγωγό. Προσέχει λοιπόν πολύ, διότι δεν θέλει να χάσει κανένα από τα επερχόμενα παιχνίδια.
Το πιθανότερο είναι πάντως και οι τρεις παίκτες να προπονηθούν συντηρητικά μέχρι την Κυριακή για να παίξουν με τον Ατρόμητο. Αν όλα πάνε καλά, θα κάνουν το ίδιο την ερχόμενη εβδομάδα για να αγωνιστούν και στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.
Στα υπόψη ο Χίρσινγκ, αλλά καμία βιασύνη για μεταγραφές
Προτάθηκε και εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό η περίπτωση του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού Σαντιάγκο Χίρσινγκ. Ο 28χρονος δεξιός χαφ της Αρσεναλ Σαραντί έχει 25 συμμετοχές και 6 γκολ με την ομάδα, ενώ περιλαμβάνεται στη λίστα των παικτών που παρακολούθησε ο Σπύρος Λιβαθηνός κατά την παραμονή του στην Αργεντινή. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής συγκεντρώνει αρκετά από τα στοιχεία που ψάχνει το «τριφύλλι» (είναι δεξιός εξτρέμ με έφεση στο σκοράρισμα), ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτησή του.
Ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται να προχωρήσει σε μεταγραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «τριφύλλι» δεν θα προχωρήσει σε μεταγραφές ξένων παικτών, αν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής ή όχι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Αν ο Ιταλός μείνει, θα είναι αυτός που θα κάνει την τελική εισήγηση για τους παίκτες που θα γίνει προσπάθεια να έρθουν. Αν τελικά φύγει, ο διάδοχός του θα έχει τον τελευταίο λόγο για τις μεταγραφές. Μπορεί μάλιστα να ξέρει και ο ίδιος κάποιον παίκτη και να εισηγηθεί την απόκτησή του. Πάντως ο Μαλεζάνι επί της παρούσης συμμετέχει στο μεταγραφικό σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο.
Την άλλη εβδομάδα τα σπουδαία για το γήπεδο
Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων, Θοδωρή Μπεχράκη, με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, στην οποία ο τελευταίος θα ενημερώσει τον πρώτο για τον φάκελο που έχει λάβει για τον Βοτανικό από τον Δήμο, οι υπεύθυνοι του οποίου θεωρούν ότι είναι πλήρης.
Αν δεν χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, τότε οι εμπλεκόμενες πλευρές εκτιμούν ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου, ώστε μέσα στον Μάιο να περάσει η ρύθμιση. Σε περίπτωση ωστόσο που το ΥΠΕΧΩΔΕ κρίνει ότι δεν είναι αρκετά τα στοιχεία που έχει λάβει, τότε είναι πολύ πιθανό να χαθεί κι άλλος χρόνος., κάτι που σημαίνει πως το χρονοδιάγραμμα θα πάει… πίσω.
* Με στελέχη κορυφαίων συλλόγων συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Λονδίνο, δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Soccerex, ο Βασίλης Παρθενόπουλος και ο Νίκος Κατσέλης. Ο γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και ο προϊστάμενος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ, μεταξύ άλλων, μίλησαν και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ.
Απαντά «όχι» για Τόργκελε
Μέχρι το τέλος του μήνα θα απαντήσει αρνητικά ο Παναθηναϊκός στην Κρίσταλ Πάλας για τον Σάντορ Τόργκελε. Οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν στον αγγλικό σύλλογο τη ρήτρα των 700.000 ευρώ για να αγοράσουν τα δικαιώματα του Ούγγρου φορ, που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ στο δεύτερο μισό της περιόδου είναι εμφανές πως δεν υπολογίζεται από τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.