Ο Μοχάμεντ Σισσόκο θεωρείται ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς για την ομάδα του Άνφιλντ, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του στο μάτι κατά την διάρκεια του αγώνα Μπενφίκα-Λίβερπουλ για την φάση των «16» του Champions League. Ο αποκτηθείς το καλοκαίρι από την Βαλένθια, διεθνής με την εθνική του Μάλι, έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κομμάτι της φετινής πορείας των «κόκκινων».
Ο Σισσόκο, ο οποίος αναμένεται να είναι στην αρχική ενδεκάδα στο αγώνα με την Μπόλτον, κέρδισε τα επαινετικά σχόλια του προπονητή του Ράφα Μπενίτεθ και του συμπαίχτη του Τζέιμι Κάραγκερ. «Είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της σεζόν. Όχι μόνο για την Λίβερπουλ αλλά για όλο το πρωτάθλημα και είναι μόνο 21 ετών. Το να επιστρέψεις, από έναν τραυματισμό όπως αυτός στην Λισσαβόνα είναι εντυπωσιακό, και να μπεις πάλι σε δύσκολα παιχνίδια τα λέει όλα. Ήταν τρομερός για εμάς όλη την χρονιά» τόνισε σχετικά ο αμυντικός της Λίβερπουλ.
Από την πλευρά του ο Ράφα Μπενίτεθ επεσήμανε: «Όταν ο τεχνικός διευθυντής της Βαλένθια αποφάσισε να τον υπογράψει, του έδωσα κάθε υποστήριξη. Αρχικά προοριζόταν για την δεύτερη ομάδα, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας αποφάσισα να τον κρατήσω στην πρώτη ομάδα. Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε την ενέργεια και την σκληρή δουλειά του. Ήταν τόσο συγκεντρωμένος. Είναι υπόδειγμα επαγγελματία και καλός άνθρωπος. Είναι ο τύπος ποδοσφαιριστή που σου «λύνει» τα χέρια. Γιατί βρίσκεται σε νεαρή ηλικία οπότε μπορείς να δουλέψεις μαζί του και να τον διδάξεις. Θυμίζει σφουγγάρι».
Επιμέλεια: Δημήτρης Καραμφυλίδης