Το ντέρμπι κορυφής στο «Τσίρειο» ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ομόνοια δεσπόζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής του Κυπριακού πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με τους «κυανόλευκους» να έχουν ένα βαθμό περισσότερο, με συνέπεια το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους αγώνα να κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό ποια ομάδα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την ΑΕΛ ρίχνοντας «κλεφτές ματιές» στη Λεμεσό, η Ανόρθωση «δοκιμάζεται» στο «Παφιακό» κόντρα στον ΑΠΟΠ, η ΕΝΠ «φιλοξενεί» το Διγενή, η Νέα Σαλαμίνα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ ενώ στο «ΑΚΠ» ο Ολυμπιακός παίζει με τους ΘΟΙ. Τέλος, στο «Μακάριο» η ΑΠΕΠ αγωνίζεται κόντρα στον Εθνικό Άχνας.

Το ματς της αγωνιστικής

Απόλλων – Ομόνοια

Ραντεβού με την ιστορία έχει το Σάββατο στις 19:00 ο Απόλλων. Η ομάδα της Λεμεσού, αήττητη τη φετινή περίοδο, έχει την ευκαιρία να «αγκαλιάσει» το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1994. Οι «κυανόλευκοι» έχουν ένα βαθμό διαφορά από την Ομόνοια και ευελπιστούν με την υποστήριξη του κόσμου να φτάσουν στη νίκη η οποία θα τους καταστήσει το απόλυτο φαβορί για την «κούπα», θέτοντας παράλληλα νοκ-άουτ τους αντιπάλους τους από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους, ξέρουν ότι έχουν δύσκολη «αποστολή» ωστόσο η παράδοση είναι υπέρ τους. Μιλώντας για το ντέρμπι ο Ιοάν Αντόνε δήλωσε: «Η νίκη σ’ αυτό το παιχνίδι, θα φέρει την ομάδα που θα την πάρει, πολύ κοντά στον τίτλο κι αυτό καταδεικνύει την τεράστια βαθμολογική σημασία που έχει».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μπέρντ Στάνγκε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Πάιβα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Πορτογάλου φέρεται ο Ιρακινός Νάσερ. Από την πλευρά του ο Ιοάν Αντόνε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Βρέβεν. Επίσης, ο Ρουμάνος τεχνικός αμφιταλαντεύεται για τον ποιον θα επιλέξει ως παρτενέρ του Γιώργου Βακουφτσή στην επίθεση έχοντας να διαλέξει ανάμεσα στον Μοσελίν και τον Ρίνκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Απόλλων: Σβαλόφσκι, Μιχάλσκι, Θεοφίλου, Μερκή, Μπαρούν, Αντόνε, Κορολόφσκι, Αρίγκ, Σόσιν, Νάσερ, Σολομού

Ομόνοια: Βεζέρ, Κακογιάννης, Θεοδότου, Καϊάφας, Γεωργίου, Ντομπρασίνοβιτς, Βακουφτσής, Μγκουνί, Μοσελίν, Ιωακείμ, Γκροζντανόσκι

Συνοπτικά η 24η αγωνιστική:

Σάββατο 15/4/06

ΕΝΠ – Διγενής (17:00)
Σαλαμίνα – ΑΕΚ (17:00)
Απόλλων – Ομόνοια (19:00)
ΑΠΟΠ – Ανόρθωση (19:00)
ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ (19:00)

Κυριακή 16/4/06

Ολυμπιακός – ΘΟΙ (18:00)
ΑΠΕΠ - Εθνικός (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική 25η (29/4/06)

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ
ΑΕΛ – Απόλλων
ΘΟΙ – ΑΠΟΠ
Ολυμπιακός – ΕΝΠ
Εθνικός – Διγενής
Ομόνοια – Σαλαμίνα
ΑΕΚ – ΑΠΕΠ

Οι πρώτοι σκόρερ

Σοσίν (Απόλλων) 24
Ρινκ (Ομόνοια) 17
Φρούσσος (Ανόρθωση) 16

Η βαθμολογία στην Κύπρο

Επιμέλεια: Γιάννης Ντούζγος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube